Haberler

Şehit Annesinin Sözleri Cemaati Ağlattı: Oğlumun Düğününe Hoş Geldiniz

Güncelleme:
Abone Ol

Sur şehidi 25 yaşındaki jandarma uzman çavuş Sercan Yılmaz'ın annesi, cami cemaatine "Oğlumun düğününe hoş geldiniz Oğlumun düğünü bugün" diye seslendi.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde şehit olan 25 yaşındaki jandarma uzman çavuş Sercan Yılmaz'ın cenazesi memleketi Adana'da törenle son yolculuğuna uğurlandı. Tek erkek evladını şehit veren annesi Sahre Yılmaz, "Oğlumun düğününe hoş geldiniz. Oğlumun düğünü bugün" dedi.

SON KEZ EVİNE GETİRİLDİ

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sercan Yılmaz'ın cenazesi Asker Hastanesi'nden son kez baba evine getirildi. Bir süre evinin önünde bekletilen şehit Sercan Yılmaz'ın Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi, Sabancı Merkez Camii'ne götürüldü.


"OĞLUMUN DÜĞÜNÜNE HOŞ GELDİNİZ?"

Koluna giren kadın askerlerin desteğiyle yürüyen kanser hastası anne Sahre Yılmaz, camide bekleyen kalabalığa "Oğlumun düğününe hoş geldiniz. Oğlumun düğünü bugün" diye seslendi. Cenaze namazı için hazırlıklar yapılırken, şehit Uzman Çavuş Sercan Yılmaz'ın 3 ay önce nişanlandığı Mürşide Serttaş'ın ellerini tutan anne Sahre Yılmaz, gelin adayının yanaklarını öpüp okşadı.


;"KOKLAYIN MİS GİBİ KOKUYOR"

Oğlunun tabutunun yanına gelen anne Sahre Yılmaz, Türk Bayrağını okşayıp, fotoğrafını öptü. Kızı Seda'nın ardından 14 yıl sonra dünyaya gelen oğlunun şehitlikle şereflendiğini söyleyen Sahre Yılmaz, "Kurban olduğum Allah'ım seni bunun için vermiş. Şehit oğlum benim. Seni 14 yıl sonra veren Allah'a kurban olurum. Mis kokulu yavrum, dağ gibi gittin, dağ gibi geldin. Koynumda büyüttüm ben seni. Yine koynuma alırım. Koklayın bakın, mis gibi kokuyor" diye seslendi.


"ŞEHİT BABASINDAN ASKER SELAMI"

Baba Mehmet Feridun Yılmaz da Vali Mustafa Büyük, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 6'ıncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş ile birlikte cenaze namazı kıldı. Mehmet Feridun Yılmaz, tören mangasının omuzlarına aldığı şehit oğlunu asker selamı ile uğurladı. Sercan Yılmaz'ın cenazesi Asri Mezarlıktaki Asker Şehitliği'nde toprağa verildi.

OSMANİYE MÜCAHİT'İNİ UĞURLADI

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen özel harekat polisi 30 yaşındaki Mücahit Soydemir'in cenazesi memleketi Osmaniye'de son yolculuğuna uğurlandı.

5 BİN KİŞİ KATILDI

Osmaniye Devlet Hastanesi'nden alınan Mücahit Soydemir'in cenazesi Fakıuşağı Mahallesi'ndeki Sunar Nuri Çomu Camii'ne getirildi. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Osmaniye Valisi Kerem Al, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, Suat Önal, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Belediye Başkanı MHP'li Kadir Kara, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Şefik Atak, çok sayıda polis ve askeri personel ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Bakan Eroğlu, şehidin kardeşi İbrahim Soydemir, kayınpedere Necip Çuhadar ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.


ÖZEL HAREKATÇILAR OMUZLADI

Müftü Yardımcısı Abdulhamit Öveç'in kıldırdığı cenaze namazı ardından helallik alınıp dua yapıldı. Bu sırada Necip Çuhadar, damadının Türk bayrağına sarılı tabutunun başına gelerek fotoğrafını göğsüne koyup sarıldıktan sonra öptü. Çuhadar, "Allah yattığın yeri nur etsin, mekanın cennet olsun" dedi. Şehit eşi Hüsne Soydemir ise, gözyaşları içerisinde eşini dualarla son yolculuğuna uğurladı. Mücahit Soydemir'in tabutu, tekbirler eşliğinde omuzlarda taşınırken, kardeşi İbrahim Soydemir, özel harekat polisleri ve askeri personellerde omuz verdi.

Şehidin cenazesi tören ardından 6 yıl önce ölen babası Mustafa ile bir yıl önce ölen annesi Fatma Soydemir'in mezarlarının da bulunduğu Karacalar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

VAN ŞEHİDİNE AĞLADI

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Uzman Onbaşı Osman Kaya, Van'ın Erciş İlçesi'nde yapılan törende, gözyaşları ve tekbirlerle toprağa verildi.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırıması için yapılan operasyonda PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Osman Kaya için Erciş'te tören düzenlendi. Sahil Kent Mahallesi Büyükhafız Caminde yapılan törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Van İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, Erciş 108'nci Topçu Alayı Komutanı Albay Murat Yalbır, şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.


"ONLAR BİZİM EVİMİZİ YAKTI, ALLAH DA ONLARI YAKSIN"

Cenaze töreninde İlçe Müftüsü Ziya Albayrak dua okudu. Bu sırada şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Törende sık sık tekbir getirilirken, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atıldı. Şehidin kız kardeşleri "Sıra bizdeydi sen neden öldün", "Onlar bizim evimizi yaktı. Allah'ta onları yaksın" diye bağırdı. Şehidin annesi Fatma Kaya da sandalyede oturarak oğlunun tabununun başında beklerken, üzgün olduğu görüldü.

BABA EVİNE GETİRİLDİ

Şehidin bayrağa sarılı tabutu bir süre askerlerin omuzunda taşınarak ambulansa konuldu. Ambulansa babası Alaattin Kaya ve 2 kız kardeş de bindi. Kışla Caddesi'ndeki baba evine getirilen şehit, daha sonra Alkanat Mahallesi mezarlığına götürüldü. Vatandaşlar cenazenin mezarlığa getirilişinde Türk Bayraklarıyla yürüdü. Şehit Uzman Onbaşı Osman Kaya, gözyaşları arasında toprağa verilirken, Ülkü Ocakları mensubu bir grup genç de Türk Bayrağı açtı.

"VATAN SAĞOLSUN"

Cenazenin toprağa verilmesinin ardından emekli öğretmen olan, 5 çocuk babası Alaattin Kaya, Van Valisi İbrahim Taşyapan ile birlikte makam aracına bindi.

Şehit babası Alaattin Kaya, "Allah rahmet eylesin. Ne diyeyim. Vatan Sağolsun" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Türk Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (72)

antipkk:

Ellerinden öperim Annem sen anlamisin Sehitlik ne demek oldugunu. . .

Yanıtla927
Cizre li:

Hurilerle evleniyor galiba yada nurilerle :D

Yanıtla285
laz 61:

cennet mekanı olsun şehidimin

25
zaza12:

cizreli hakli

01
asker:

saraya hersey kurban, maasi alirken öyle demiyordunuz

Yanıtla1913
Tayyar ağa Mobil-IOS:

Allah belanı versin AKP

Yanıtla1216
HACI:

COCUKLARIMIZ AKP VE TAYYIP ICIN ÖLÜYOR

Yanıtla820
YENİLMEZ:

BİZ KÜRTLER TÜRKLERE HEP HOŞGÖRÜLÜ VE SAYGILI DAVRANDIK . . . ÖRNEĞİN RAHMETLİ NEŞET ERTAŞ''I , ORHAN GENCEBAY''I , NİDA TÜFEKÇİ''Yİ VE DAHA AKLIMA GELMEYEN BİRÇOK TÜRK SANATÇIYI SEVEREK DİNLEDİK VE BÖYLE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ . . . . FAKAT MAALESEF TÜRKLERDEN AYNI DAVRANIŞI GÖREMEDİK . . . ÖLÜMÜNE İDDİA EDİYORUM SİZ DE AYNI HOŞGÖRÜYLE DAVRANSAYDINIZ BUGÜN BUNLARIN HİÇBİRİ OLMAZDI. . .

Yanıtla234
MUSA:

ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN.

Yanıtla620
Zaza bingöl:

Allah sizleride cennetiyle müjdelesin anacigim, senin bir damla gözyasina binlerce kurban olsun bu etekli kefereler

Yanıtla1015
Tüm 72 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title