Haberler

Şehit Babasından Oğluna Son Bakış

Abone Ol

Ayfonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden Ayhan Kurtçu, Kastamonu'da son yolculuğuna uğurlandı.

Ayfonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden Ayhan Kurtçu, Kastamonu'da son yolculuğuna uğurlandı.

Askeri uçakla Ankara'dan Kastamonu'ya getirilen şehit Er Kurtçu'nun naaşı, Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi morgundan alınarak Nasrullah Camisi'ne getirildi. Burada öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Dursun Ali Şeker, şehit için helallik istedi. Şeker, bugünde Hakkari'de 10 polisin şehit olduğunu hatırlatarak, "Bizim şehitlerimiz bitmez. Bu zulüm nedir. Bu düşmanlık niçin. Peygamber efendimize hakaret içeren bir film İslam dünyasını ayağa kaldırdı. Evet tepki gösterelim. Fakat bir Müslüman'a yakışır şekilde tepkimizi gösterelim" dedi.

Ardından Şehit Er Ayhan Kurtçu, askeri tören eşliğinde cenaze aracına bindirildi. Nasrullah meydanından vatandaşların da katıldığı konvoyla Kastamonu'nun merkez bağlı Darıbükü köyündeki baba evine getirilen şehidin cenazesi, helallik istenmesi ardından cenaze namazı için aile kabristanlığına götürüldü.

Burada da şehit er Ayhan Kurtçu için kılınan cenaze namazının ardından şehit babası Kurtçu, mezarlığa getirilen oğlunun tabutunu son kez baktı. Baba Kemal Kurtçu'nun böyle acılı bir günde metanetini koruması dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca şehidin evi Türk bayraklarıyla donatıldı.

Öte yandan şehit babası Kemal Kurtçu, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı'nın elinden oğlunun tabutuna sarılı bayrağı öperek aldı. Cenazeye çok sayıda vatandaşın yanı sıra protokol üyeleri ile askeri erkan da katıldı. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dursun Ali Şeker Kastamonu Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title