Haberler

Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Anıldı Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Anıldı

Abone Ol

İzmir'in işgali sırasında istilacı güçlere karşı ilk kurşunu atarak Milli Mücadeleyi başlatan Şehit Gazeteci Hasan Tahsin, Konak'taki anıtı önünde anıldı.

İzmir'in işgali sırasında istilacı güçlere karşı ilk kurşunu atarak Milli Mücadeleyi başlatan Şehit Gazeteci Hasan Tahsin, Konak'taki anıtı önünde anıldı. Törende basın özgürlüğüne vurgu yapıldı. İzmir'de 15 Mayıs 1919 tarihinde, işgalcilere karşı ilk kurşunu atan Şehit Gazeteci Hasan Tahsin, Konak Meydanı'nda bulunan 'İl Kurşun Anıtı' önünde anıldı. Anmaya İzmir Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral Veysi Sunal, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, Şehit Gazeteci Hasan Tahsin İlköğretim Okulu öğrencileri ile sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda temsilci katıldı. Çelenk bırakma ve saygı duruşu ile başlayan törende bir konuşma yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Atilla Sertel, Kurtuluş Savaşı'nın ilk kurşununun 92 yıl önce Konak Meydanı'nda atıldığına dikkat çekti. Hasan Tahsin'in vatan için canını seve seve verdiğini söyleyen Sertel, "Şehit edileceğini bile bile ilk kurşunu atarak milli mücadeleyi başlatan Hasan Tahsin, Türk gazetecisinin, yurtseverlerin, cesaretine, mücadele azmine de örnek teşkil etmiş bir kahramandır" diye konuştu.

"GAZETECİLERİN ELİ KALEM TUTSUN"

Bağımsızlığın gazetecinin ruhunda olduğunun altını çizen Sertel şöyle konuştu: "Gazeteci özgürdür, özgür olmalıdır. İstediğimiz gazetecilerin elinin bundan böyle hep kalem tutmasıdır. Bağımsız, demokratik bir Türkiye'de gazeteciler özgürce görevini yapabilmelidir. Özgürlüğü için büyük mücadeleler veren Türk basını, bu özgürlüğünden hiçbir zaman ödün vermemiştir. Basına getirilen yasak ve kısıtlamalar, her dönemde bu yasak ve kısıtlamaları getirenlere zarar vermiştir. Geçmişte susturulmak için katledilen Uğur Mumcu'lar, Ahmet Taner Kışlalı'lar, Muammer Aksoy'lar, Abdi İpekçi'ler asla susmamış, susturulamamış, onların yürekli kalemleri elden ele, gönülden gönüle, nesilden nesile dolaşmıştır. Bizler gücümüzü yürekli kalemlerden alıyoruz. "Atilla Sertel'in konuşmasının ardından tören sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title