Haberler

Şehit İtfaiye Erinin Eşine Kocaoğlu Vefası

Abone Ol

Şehit olan itfaye eri Ozan Avşar'ın eşi Gizem Avşar'a, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu sahip çıktı.

İzmir'in Karabağlar İlçesi'ndeki kapı imalathanesinde 3 ay önce tiner patlaması sonucu çıkan ve 4 işçinin hayatını kaybettiği yangını söndürmeye çalıştığı sırada şehit olan itfaye eri Ozan Avşar'ın eşi Gizem Avşar'a, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu sahip çıktı.

Eşinin şehit olmasının ardından 9 aylık kızı Eda ile zor günler geçiren Gizem Avşar, kimya eğitimi aldığı için belediyeye ait Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı'nda kısa süre önce işe başladı. Avşar için düzenlenen törende Kocaoğlu, "Ozan Avşar bilmeli ki kızı, eşi ve ailesi bizlere emanettir" sözünü vermişti.

Geçen 16 Nisan'da ön tarafı Yeşillik Caddesi'ne bakan, arka tarafı ise 5900 Sokak 14 numarada bulunan, Şafak Odabaşıoğlu'na ait 'Odabaşı Kapı' adlı işyerinde patlama meydana gelmişti. İşyerindeki tinerin buharlaşıp sıkışmasıyla meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangın, yandaki parke dolu depoya sıçradı.

Yangına müdahale eden ilk itfaiye ekibindeki görevlilerden, Tancu Kardaş (41), Ozan Avşar (35), Mustafa Anşin (50) söndürmeye çalıştıkları istifli parkelerin devrilmesiyle yaralandı, Hakan Çöplüoğlu (41) ve İsmail Çağlayan (32) da dumandan etkilendi. Ozan Avşar tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Enkaz altından cesetleri çıkartılan işçilerden Mustafa Kurt ve Harun Cirit İzmir'de, Yener Erbaş ile Mustafa Demirala ise Gaziantep'de toprağa verildi. Olayın ardından sevk edildiği Adliye'de çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan işyeri sahibi Şafak Odabaşıoğlu, savcının itirazı üzerine tutuklandı. Odabaşıoğlu'nun yargılanmasının devam ettiği bildirildi.

İşyerindeki çalışmalarını ve incelemelerini tamamlayan İtfaiye Daire Başkanlığı, patmalanın, kapı imalathanesinde kullanılan tinerin buharlaşmasının ardından oluşan gazın, statik elektrik ya da çeşitli yanıcı maddelerle birleşmesiyle meydana geldiğini açıkladı.

İTFAİYE ERİ ARKEOLOJİ MEZUNUYDU

Arkeoloji mezunu olmasına rağmen iş bulamadığı için itfaiye eri olan Ozan Avşar da İtfaiye Daire Başkanlığı'ndaki törenin ardından toprağa verildi. Ailesi, öğrencilik yıllarından itibaren arkeolojik kazılara meraklı olan Avşar'ın, itfaiye eri olmasına rağmen sık sık kitaplarını okuyup bilgilerini tazelediğini, kazı çalışmalarına katılmayı çok istediğini dile getirdi.

TÖRENDEKİ SÖZÜNÜ TUTTU

Şehit itfaiye eri Ozan Avşar için düzenlenen törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Ozan Avşar bilmeli ki kızı, eşi ve ailesi bizlere emanettir" dedi ve bu sözünün arkasında durdu. Aziz Kocaoğlu'nun talimatıyla, belediye görevlileri Ozan Avşar'ın eşi Gizem Avşar'la bağlantıya geçti. Şehit eşinin görev yaptığı İtfaiye Daire Başkanlığı'nda çalışması planlanan Gizem Avşar'ın, kimya eğitimi aldığının öğrenilmesiyle de belediyeye ait başka bir birimde işe başlamasına karar verildi.

Gizem Avşar, bünyesinde Doğal Yaşam Parkı'ndan ilaçlama faaliyetlerine, kıyı temizliğine kadar geniş bir çalışma alanı bulunan Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı'nda kısa süre önce göreve başladı. Avşar'ın, aldığı eğitim doğrultusunda başkanlık içerisinde görevlendirileceği öğrenildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title