Haberler

Şehit Kızına Madalya

Abone Ol

Balıkesir'de, vatanları için canlarını ortaya koyan şehit ve gaziler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen törenlerle, bir kez daha minnet ve saygıyla anıldı.

Balıkesir'de, vatanları için canlarını ortaya koyan şehit ve gaziler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen törenlerle, bir kez daha minnet ve saygıyla anıldı. Şehit yakınlarıyla, gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi.

Garnizon Şehitliği'ndeki törende, Şehitlik anıtına çelenkler konuldu. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı okundu ve şehitlerin mezarları ziyaret edildi. Devlet Övünç Madalyası verilmesi töreni ise Salih Tozan Kültür Merkezi'nde yapıldı. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Erdal Öztürk ve Belediye Başkanvekili Yusuf Özenç'in de katıldığı törende şehit yakınlarıyla gazilere madalyaları verildi.

Vali Arslan, 23 Haziran 2010'da teröristlerin İstanbul Halkalı'da askeri otobüse düzenlediği saldırıda şehit düşen Jandarma Astsubay Başçavuş Duran Bayram'ın madalyasını 6 yaşındaki kızı Rana Bayram'a taktı. Annesi Nurşem Bayram'la babasının madalyasını almak için sahneye çıkan şehit kızıyla yakından ilgilenen Vali Arslan, Rana'ya bir de bebek hediye etti.

Törende gaziler, Uzman Jandarma Çavuş Ecevit Karakoyun ve Jandarma Uzman Erbaş Uysal Arıcan'a da madalyaları ve beratları verildi. Tören Özel Karesi İstiklal Anadolu Lisesi öğrencilerinin Çanakkale Orotoryosu'nu seslendirmesiyle sona erdi. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Arslan Salih Tozan Balıkesir Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title