Haberler

Şehit Özel Harekat Polisi Musa Yüce İçin Tören (2)

Abone Ol

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tören alanı ve katılımcılardan detaylar- İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan'ın konuşması- Şehit eşi ve çocuklarından detaylar- Cenazenin araca taşınması- Şehit eşinin ağlaması ve çocuğunun "baba' diye seslenmesi Sur'daki terör operasyonu- Operasyon sırasında teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan özel harekat polisi Yüce'nin naaşı memleketi Kayseri'ye gönderildi Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi Musa Yüce için tören yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tören alanı ve katılımcılardan detaylar- İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan'ın konuşması- Şehit eşi ve çocuklarından detaylar- Cenazenin araca taşınması- Şehit eşinin ağlaması ve çocuğunun "baba' diye seslenmesi Sur'daki terör operasyonu- Operasyon sırasında teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan özel harekat polisi Yüce'nin naaşı memleketi Kayseri'ye gönderildi Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi Musa Yüce için tören yapıldı.İl Emniyet Müdürlüğündeki törende, şehit Yüce'nin Türk bayrağına sarılı naaşı meslektaşlarının omuzlarında katafalka taşındı. Daha sonra şehidin öz geçmişi okundu ve dua edildi. Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, törendeki konuşmasında, Yüce'nin Sur ilçesinde halkın huzur ve güvenliğini sağlamak, kurulan barikatları kaldırmak ve hendeklerin kaldırılması için yapılan müşterek operasyon sırasında bölücü terör örgütü mensuplarının silahlı saldırısı sonucu şehit olduğunu hatırlattı. Emniyet teşkilatı mensupları olarak millete vakfettikleri görev uğrunda acılarını ve üzüntülerini aşabilecek metanet ve yemin sahibi olduklarını dile getiren Taşdan, şöyle devam etti: "Vatanın ve milletin ebedi varlığına, devletin bölünmez bütünlüğüne kasteden, halkımızın huzurunu bozmaya çalışan ve bunlara destek verenlere karşı güvenlik güçleri olarak milletimizle yekvücut halinde mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Vatan uğrunda canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad eder, merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve meslektaşlarıma başsağlığı dilerim."Törene, şehidin eşi Hatice ile küçük yaşlardaki çocukları Muhammed Ali ve Zehra Yüce de katıldı. Eşinin tabutuna kapanıp ağlayan Hatice Yüce, "Bizi bırakmayacağına dair söz vermiştin. Beni bırakma" dedi.Şehidin oğlu da tabutun tören alanından götürülmesi sırasında "baba, baba" diye seslendi.Şehit özel harekat polisi Musa Yüce'nin naaşı, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz'ın hazır bulunduğu törenin ardından memleketi Kayseri'ye gönderildi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Musa Yüce Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title