Haberler

Şehit Polisin Baba Ocağına Ateş Düştü

Güncelleme:
Abone Ol

Cudi Dağı'ndaki operasyonda şehit olan Mustafa Erdoğan'ın acı haberi, memleketi Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'ne düştü.

Cudi Dağı'ndaki operasyonda şehit olan 5 özel harekatçı polisten biri olan 24 yaşındaki Mustafa Erdoğan'ın acı haberi, memleketi Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'ne düştü. Çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Mustafa Erdoğan'ın baba ocağı Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'ndeki bazı evlere Türk bayrakları asıldı.

Kendisi gibi Özel Harekatçı polis olan ve yaklaşık 4 yıl önce emekli olan babası Ramazan Erdoğan'ın görev yaptığı Adana'da 1 Ocak 1988'de doğan 24 yaşındaki şehit Mustafa Erdoğan, 2009 yılında İstanbul'da Başakşehir'de göreve başladı. Henüz 3 yılllık polis olan Erdoğan'ın kendi isteğiyle 8 ay önce Şırnak'a giderek görevine devam ettiği öğrenildi. Bekar olan şehit Mustafa Erdoğan'ın polis emeklisi babası Ramazan Erdoğan, acı haberi Boğazlıyan'da öğrendi. İstanbul Başakşehir, 2. Etap Mehmet Akif Ersoy Caddesi Onurkent Koçlar Sitesi B Blok Numara 6'da 7 yıldır oturduğu öğrenilen özel harekatçı emekli baba Erdoğan'a oğlunun şehit olduğu haberi misafir olarak gittiği büyük oğlu Muhammet Erdoğan'ın Boğazlıyan'daki evinde iletildi.

Boğazlıyan İlçe Emniyet Müdürü Erdal Tepe, Dereçepni Köyü Muhtarı Ahmet Alparslan'a haberdar etti. Muhtar Alparslan da acı haberi baba Erdoğan'a iletti. Bu sırada şehit polis Erdoğan'ın Boğazlıyan'da oturan ağabeyi Muhammet Erdoğan'ın TOKİ konutlarındaki evine Türk bayrağı asıldı. Acılı baba Ramazan Erdoğan, oğlunun cenazesini almak üzere Boğazlıyan'da oturan büyük oğlu Muhammet ile birlikte dün akşam emniyete ait araçla Ankara'ya, ardından uçakla Diyarbakır'a gitti. Baba Erdoğan, emniyet tarafından tahsis edilen araca binerken, 'başın sağolsun' diyen vatandaşlara, 'Vatan sağolsun' demekle yetindi.

Şehit polisin ev kadını olan ve İstanbul'da oturan annesi Tuğba Erdoğan da acı haber üzerine hemen Boğazlıyan'a geldi. Şehit polisin operasyona gitmeden önce Annesi ev kadını Tuğba'yı arayıp, helallik istediği belirtilirken, "Anne hakkını helal et, ben şehit olmaya gidiyorum' dediği öğrenildi. Anne Erdoğan'ın ise oğlunun bu sözlerine kızıp, "böyle şeyler söyleme" dediği ifade edildi. Oğlunun şehit düştüğü haberiye yıkılan anne Erdoğan, gece İstanbul'dan yola çıkıp, yakınları refakatinde oğlunu son yolculuğuna uğurlayacağı Boğazlıyan'a getirildi. Şehit polisin amcası Hanifi Erdoğan'ın da halen İstanbul'da Terörle Mücadele Şubesi'nde polis olarak görev yaptığı öğrenildi. Şehit polis Mustafa Erdoğan 3 kardeşi bulunduğu, küçüğü olan kız kardeşi Şeyma Erdoğan Ertuğrul ile ağabeyi Muhammet Erdoğan'ın evli oldukları öğrenildi. Muhammet Erdoğan Boğazlıyan'da ticari minibüs işletmeciliği yapıyor. Boğazlıyan'da kardeşleri ile amca çocukları bulunan şehit Erdoğan'ın köydeki mezarı da hazırlandı.

Şehit polis Erdoğan'ın baba ocağı Boğazlıyan'ın Dereçepni Köyü'nde yarın öğlen namazına müteakip toprağa verilecek. Boğazlıyan'daki TOKİ konutları ile birlikte Dereçepni Köyü'ndeki evlere Türk bayrakları asıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhammet Erdoğan Mustafa Erdoğan Boğazlıyan Güncel Cudi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title