Haberler

Şehit Üsteğmen Ailesiyle Helalleşmiş

Abone Ol

Afganistan'da düşen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait helikopterde şehit düşen askerlerden 28 yaşındaki Üsteğmen Murat Yıldız, İzmir'deki ailesini yasa boğdu.

Afganistan'da düşen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait helikopterde şehit düşen askerlerden 28 yaşındaki Üsteğmen Murat Yıldız, İzmir'deki ailesini yasa boğdu. Şehit ateşinin düştüğü evden ağıtlar yükselirken, Üsteğmen Yıldız'ın kaptanlık mesleği yerine subay olmayı tercih ettiği, kazadan bir gün önce de babasını arayıp helalleştiği öğrenildi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de geçici görevde bulunan 12 Türk askerini taşıyan Sikorsky tipi helikopter, acil iniş yaparken iki katlı eve çarpmıştı. Boş araziye inilmeye çalışılırken meydana gelen kazada, 9'u subay, 2'si astsubay, 1'i uzman çavuş 12 asker şehit düşmüştü. Şehit ateşinin düştüğü Türkiye'nin çeşitli kentlerine İzmir de eklendi. Şehitlerden Üsteğmen Murat Yıldız'ın, ailesinin yaşadığı Gaziemir İlçesi'ndeki baba ocağından ağıtlar yükseldi. Şehit haberinin ardından aralarında Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muharrem Balta, Ak Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait'in de bulunduğu çok sayıda kişi, Yıldız ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

"BEN OLAMADIM, ONA NASİP OLDU"

Taziyeleri kabul eden, oğlunun şehit düşmesiyle gözyaşlarına boğulan emekli hava astsubay Turgut Yıldız, "Vatan sağolsun. Murat'ım vatanı için oraya gitti, şehit oldu. Ben 25 yıl orduya görev yaptım, şehit olmadım. Ama ona nasip oldu. Allah'ımdan sabır istiyorum. 20 gün önce izne geldi. En son kazadan bir gün önce telefonda görüştüm. Hem buraya geldiğinde hem de telefonda sanki şehit olacağı içine doğmuştu. Bizden helallik istedi. İçim yanıyor. Herşey Allah'tan. Boynumuz kıldan ince. O bizim doğuştan kınalı kuzumuzdu. Başında kına vardı. Ne mutlu bana ki, şehit babasıyım. Beni şehit babası yaptı" dedi.

"GELİNİMİ BANA EMANET ETTİ"

İki çocuğundan büyük olanı şehit veren anne Özgül Yıldız ise gelini Ayşegül Yıldız'a sarılıp ağıtlar yaktı. Özgül Yıldız, "Benim çocuğum Allah'tan çok korkardı. Annem ben sensiz ne yapacam. 20 gün önce geldiğinde 'Eşim sana emanet' dedi" diyerek gözyaşı döktü.

Şehit Üsteğmen Murat Yıldız'la dört yıldır evli olan Ayşegül Yıldız da, gözyaşlarına uzun süre hakim olamadı. Taziyeye gelenlerden Şehit Üsteğmen Yıldız'ın takım komutanı olan Binbaşı Mustafa Sıtkı Tatar da duygularını gizleyemedi. Binbaşı Tatar, "Eski bölük komutanıyım. Vatanı ve milleti için hiçbir karşılık beklemeden şehit oldu. Murat her askerin dua edeceği yere gitti. Vatan sağolsun. Türkiye, geleceği pırıl pırıl olan değerli bir subayını kaybetti. Şehitlik, ailesi için üzüntü değil tesellidir" dedi.

KAPTAN OLMAYI İSTEMEMİŞ

Bir erkek kardeşi olan şehit Üsteğmen Murat Yıldız'ın, üç ay önce geçici görevle Afganistan'a gittiği, mayıs ayında dönmeyi planladığı öğrenildi. Çocuğu bulunmayan Üsteğmen Yıldız'ın, Kara Harp Okulu'nu kazandığı sene İstanbul'daki bir üniversitenin Kaptanlık Bölümü'nü kazandığı ancak baba mesleği askerliğe devam etmeye karar verdiği öğrenildi. 30 Nisan'da yeni yaşını kutlayacak olan şehit Üsteğmen Yıldız'ın, pazartesi günü Gaziemir Güven Camisi'ndeki askeri törenle son yolculuğuna uğurlanacağı bildirildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Turgut Yıldız Murat Yıldız Afganistan Politika Güncel İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title