Haberler

Şehit Uzman Çavuş'un Kardeşinden Cenazede Yürek Yakan Sözler

Güncelleme:
Abone Ol

Diyarbakır'da şehit düşen Jandarma Mehmet Ali Sarak'ın cenazesinde fotoğrafını taşıyan gençlere, şehidin kardeşi "Döndürün o fotoğrafı ben de göreyim." diyerek seslendi.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde görev yaptığı birliğine bayramlaşmak için sivil kıyafetleriyle giderken PKK'lı teröristlerce şehit edilen 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak'ın cenazesinde memleketi Osmaniye'de toprağa verildi

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Şehit Mehmet Ali Sarak'ın cenazesi, öğle saatlerinde Osmaniye Devlet Hastanesi'nden alınarak Mevlana Mahallesi Çiftlik Caddesi'ndeki baba ocağına getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun eve gelmesiyle birlikte anne Zeynep, kardeşleri ile yakınları sinir krizi geçirirken, baba Müslüm Sarak metanetini korumaya çalıştı.

KARDEŞİNİN CENAZESİNE OMUZ VERDİ

Burada helallik alınmasının ardından cenaze, Mezarlık Camii'ne götürüldü. Şehidin tabutu askerler tarafından cenaze aracından indirilirken ağabey Nedim Sarak, ağlayarak kardeşinin tabutuna omuz verdi.

CENAZEYE ASKERİ VE MÜLKİ ERKAN KATILDI

Camideki törene Osmaniye Valisi Kerem Al, AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri, Osmaniye Belediye Başkanı MHP'li Kadir Kara, askeri ve mülki erkan ile büyük bir kalabalık katıldı.

KARDEŞİNİN FOTOĞRAFINI TAŞIDI

Şehidin öz geçmişinin okunduğu törende İl Müftüsü Ramazan Çortul'un cenaze namazını kıldırmasının ardından Mehmet Ali Sarak'ın cenazesi, bir süre omuzlarda taşındı. Nedim Sarak, bu sırada askerin elinden kardeşinin fotoğrafını alıp kendisi taşıdı.

"DÖNDÜRÜN O FOTĞRAFI BEN DE GÖREYİM"

Bir grup gencin kardeşinin fotoğrafını bez bir pankart yaptırıp Türk bayrağıyla yan yana taşındığını görünce ağabey Sarak, gözyaşları içinde gençlere seslenerek, "Döndürün o fotoğrafı ben de göreyim" dedi.

OĞLUNU TEKBİRLERLE UĞURLADI

Tören boyunca metanetini koruyan baba Müslüm Sarak ise şehit oğlu Mehmet Ali'nin Türk bayrağına sarılı tabutunu taşıyan cenaze aracının arkasından bir an olsun ayrılmadı. Baba Sarak, aracın arkasından giderken tekbirler getirerek oğlunu ebedi istirahatgahına uğurladı.

ASKERLİK SONRASI TSK'YA KATILDI

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak, Asri Mezarlık'taki Garnizon Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Sarak'ın 14 Eylül'de doğum günü olduğu, 2011'de askere gittiği ve teskeresini aldıktan sonra uzman çavuş olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kaldığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osmaniye Devlet Hastanesi Diyarbakır Silvan Tsk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (10)

mardin47:

yahu ne kadar saf millet var bu ülkede akp çözüm sürecini bilerek bozdu anladı ki çok oy kaybedeceğini terör üzerinden tekrar oy kazanma peşine düştü uyuyan vahşeti tekrar uyandırmayı başardı

Yanıtla2229
karapicak:

Herseyi devlet yapiyo diyosunuz. Ozaman devlet sizi peydahlamis diuorum bende. Biat edin babaniza. Masaliktan hic vazgecmiceniz degil mi? Lavrens ecnebisini zafere tasiyanda sen ve sennin zihniyetindeki munafiklardi...

68
Leya:

Akp oy kaybetmekten degil hdp baraji gecti guya kendini birsey zannediyor. Herseyi yapabileceklerini ve onlara muhtac olduklarini zannediyor ama sanslarini kaybetti onlar cok buyuk oynadi karsilarinda buyuk turk devleti olduklari ni unutmus herhalde

93
hakanMobil-ANDROID:

yeter artık barış gelsin ölmesin vatan evlatları

Yanıtla438
neden hala ohal ilan edilmiyor:

EY YÜCE RABBİM bize bu acıyı reva görenleri misliyle kahret

Yanıtla533
TurkogluMobil-IOS:

Kahrolsun PKK is BIRLIKCI AKAPE

Yanıtla1812
sehidimiz varMobil-ANDROID:

Sehidimize ALLAH tan rahmet dileriz ailesine bassagligi ve sabir dileriz ama canimi sikan olay devlet bahceli buyugumuz neden Gelipde su bayram gunu sehidimize sahip cikmiyor butun turkiye en cok osmaniye sehit verdi diue soyliyor ama nedense devlet buyugumuz bir turlu gelmedi oy icin gelir o zamanda biz sahip cikmayacagiz...

Yanıtla224
GümüshaneliMobil-IOS:

Allah rahmet etsin ne diyelim hayinlerin Allah belasını versin

Yanıtla519
1010Mobil-ANDROID:

Allah rahmet etsin kardesim dugunume de gelmistin yuregi guzel insan

Yanıtla020
VATANSEVER:

ALLAH RAHMET EYLESİN KARDEŞİM

Yanıtla02
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title