Haberler

Şehitlerimizi Ebediyete Uğurladık

Abone Ol

Hakkari'nin Çukurca İlçesinde Mayın Patlaması Sonucu Şehit Olan Askerler Törenlerden Sonra Toprağa Verildi.

Piyade uzman çavuş Fatih Aydoğdu için memleketi Kırıkkale'de Atatepe Camisi'nde düzenlenen törende tabutun başına kendisi de şehit kardeşi olan AK Parti İl Başkanı Zühtü Aksal ile gelen şehidin babası Hilmi Aydoğdu, oğlunun fotoğrafını öperek, 'Seninle gurur duyuyorum oğlum. Ben şehit babasıyım' dedi.

5 yaşındaki kızını kucağına alarak eşinin tabutuna sarılan Ümran Aydoğdu ise, 'Kızım babana güle güle de' diyerek gözyaşı döktü.

Namaza başlamadan önce eşinin tabutuna son kez sarılmak isteyen ve baygınlık geçiren Ümran Aydoğdu'na ilk müdahaleyi yakınları yaptı.

Aydoğdu'nun cenazesi Kırıkkale Şehitliği'nde toprağa verildi.

TABUTA SARILARAK AĞIT

Piyade Uzman Çavuş Nuri Aydın Sağır için Kayseri'de Hunat Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, anne Sebahat Sağır ve 3 gün önce bebek dünyaya getiren şehidin eşi Havva Sağır, tabuta sarılarak göz yaşı döktü. Havva Sağır, 'Aydın'ım, çocuğumuz yeni doğmuştu. Daha onu göremedin' diyerek ağıt yaktı.

Tabutun başından güçlükle uzaklaştırılan ve ayakta durmakta zorlanan Havva Sağır, kadınların beklediği bölüme geldikten sonra 3 günlük bebeğiyle birlikte ambulansa bindirildi.

Şehidin bir silah arkadaşı da Atatürk ve bayrak resmi bulunan rozeti öperek tabutun üstüne bıraktı.

Şehidin naaşı, Kartal Şehitliğinde toprağa verildi.

ELAZIĞ'DA TÖREN

Piyade Komando Uzman Çavuş Mehmet Kaya Çelik'in cenazesi, Elazığ'ın Kovancılar ilçesine bağlı Akmezra köyünde toprağa verildi.

Elazığ Kovancılar Merkez Camisi'ndeki törenin ardından Çelik'in cenazesi,şehidin köyü olan Akmezra köyüne getirildi.

Köyündeki evinin önüne getirilen şehidin cenazesi, son kez babası Mehmet Dursun Çelik, annesi Züleyha Çelik ve eşi Serpil Çelik ile kız kardeşine gösterildi.

Bu sırada fenalık geçiren şehidin eşi ve annesine doktorlar tarafından müdahale edildi.

VATANDAŞLARDAN TERÖR ÖRGÜTÜNE TEPKİ

Cenaze törenlerine katılan vatandaşlar, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Askere uzanan eller kırılsın', 'Kahrolsun PKK' şeklinde sloganlar attılar.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title