Haberler

Şekerbank Açıkekran'da 'Animasyon' Zamanı

Abone Ol

Açıkekran Şekerbank Yeni Medya Sanatları Galerisi'nin yeni sergisi 'Canlandırılmış Hareketler' temasıyla açıldı.

Açıkekran'la eş zamanlı olarak, ARŞİV III sanatçılarından Volkan Demir'in video animasyonu İstanbul Feneryolu, Ankara Küçükesat ve Çankaya, Kırklareli-Alpullu, Ordu, İzmir ve Mardin olmak üzere 6 ildeki Şekerbank şubesinde 24 saat sergileniyor.

Şekerbank 'Açıkekran' Yeni Medya Sanatları Galerisi, 'Arşiv III: Canlandırılmış Hareketler' sergisiyle, çağdaş sanatı İstanbul ile eş zamanlı olarak Anadolu'ya taşımaya devam ediyor. Mayıs 2011'de 'Arşiv I: İkilikler' sergisiyle kapılarını sanatseverlere açan Açıkekran Galeri, ikinci sergi Arşiv II'nin ardından İstanbul Bienali ile eş zamanlı olarak üçüncü sergisini sanatseverle buluşturuyor.

'Canlandırılmış Hareketler' temasıyla açılan Arşiv III sergisinde sanatçılar, eserlerinde kullandıkları hareketli çizgiler ve renklerle, dünyanın güncel sorunlarına dikkat çekiyorlar. Sergide, Ortadoğu ve petrol sorunundan şehirleşme ile gelen inşa etme ve yıkım olgusuna; aşka, duygulara, geometrik figürlere, popüler eğlenceye dair birçok unsura işaret eden video çalışmalar bulunuyor.

12 Eylül – 28 Ekim tarihleri arasında açık olacak sergi kapsamında Açıkekran Galeri ile eş zamanlı olarak Volkan Demir'in video animasyonu, Şekerbank'ın; İstanbul Feneryolu, Ankara Küçükesat ve Çankaya ile Kırklareli-Alpullu, Ordu, İzmir ve Mardin şubelerinde olmak üzere 6 ilde görülebilecek.

Küratörlüğünü Prof. Dr. Ali Akay'ın üstlendiği Arşiv III sergisinde, bu yıl 54. Venedik Bienali'nde Türkiye'yi temsil eden Ayşe Erkmen, çağdaş sanat dalında Fransa'nın en prestijli ödüllerinden Marcel Duchamp ödüllü sanatçı Claude Closky, uluslararası sanatçımız Seza Paker ve çağdaş sanatın genç yeteneklerinden Volkan Demir'in video eserleri sergileniyor.

Renkler ve hareketlerle güncel sorunlara dokunuş

Çağdaş sanatın uluslar arası üne sahip isimlerinden Ayşe Erkmen, ARŞİV III sergisine; Hearts and Circles/ Kalpler ve Çemberler-2009 adlı video animasyonu ile katıldı. Sanatçı, eserinde, hayata dair güncel sorunları, renkler ile hareketleri, birbirlerinin içine giren ve ayrılan bir görüntü eşliğinde ve neşeli bir bakış açısıyla irdeliyor.

İnşa etme ve yıkmaya dair bir animasyon

Fransız asıllı ödüllü sanatçı Claude Closky de sergide, Construction/İnşaat-2009 adlı eseriyle yer alıyor. Eserinde, inşa etme ve yıkma eylemlerini bir video animasyonu ile anlatan Claude Closky, konuyu bir oyun dünyası teması ile anlatıyor.

Petrolün önemi ve yangın yerine dönen çöl

Çağdaş sanatın genç yeteneklerinden biri olan Halil Volkan Demir de, Endemic/Bölgesel-2003 adlı eserinde, petrolün sanayileşmedeki önemine dikkat çekiyor ve yangın yerine dönen bir çöl görüntüsüyle dünyanın güncel sorunlarına atıfta bulunuyor.

Günümüz sorunlarına arşiv fotoğraflarıyla bakış

Sergiye, The Long March/Uzun Yürüyüş -1999 eseriyle katılan sanatçı Seza Paker de, arşiv fotoğraflarından yola çıkarak bugünün dünyasını irdeliyor. Sanatçının, 1955 yılına ait siyah beyaz fotoğrafları animasyon yoluyla güncelleştirdiği yapıt, tekniği ile de yeni medya başlığı altında özel bir çalışma niteliği taşıyor.

Prof. Dr. Ali Akay: "Çağdaş sanat herkese hitap etmektedir"

Arşiv III sergisinin Küratörü Prof. Dr. Ali Akay, bugünkü "Pop Art ve Minimalist-Kavramsal Çizgi"nin, Pop Art ile bağlarını tamamen koparmadan, anonimleşen bir sanat eseri bakışını sürdürdüğünü ve heyecanın tansiyonunu düşürerek birlikte işlediğini belirtti. Prof. Akay, "Arşiv dizisi, hareketlenmiş ve canlandırılmış imgelerle videoların yer aldığı üçüncü sergi ile devam etmektedir. Bugün Arşiv III'te yer alan eserler, sanatsal anlamda büyük bir zenginliktir. Sanat dışındaki kimseler de Anadolu'daki Sekerbank şubelerinde 24 saat boyunca bu eserleri görebiliyorlar. Bu da bize gösteriyor ki, çağdaş sanat sadece içinde olanlara değil, herkese hitap eden bir sanat dalıdır."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title