Şekerbanklılar İstanbul Maratonu'nda da Esnaf İçin Koştu
Vodafone İstanbul Maratonu'na Şekerbank da 100'ü aşkın çalışanıyla katıldı.
Bu yıl 35.si düzenlenen Vodafone İstanbul Maratonu'na Şekerbank da 100'ü aşkın çalışanıyla katıldı. Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdürü Halit Haydar Yıldız'ın da eşlik ettiği koşuda 'Kapımız Esnafa Açık-Her Ayın 15'i Esnafın Günü' platformuna dikkat çekildi.
Şekerbank, kamu, STK ve özel sektör kuruluşlarının esnaf için bir araya geldiği ve tüketicileri esnaftan alışveriş yapmaya teşvik eden 'Kapımız Esnafa Açık' platformuna dikkat çekmek için bu defa da, 17 Kasım Pazar günü 35.si gerçekleştirilen Vodafone İstanbul Maratonu'na 100'ü aşkın çalışanıyla birlikte katıldı.
34 yıldır koşulan ve İstanbul'un en önemli spor organizasyonu haline gelen etkinliğe Şekerbank, İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız'ın da aralarında bulunduğu, İstanbul genelindeki şube, bölge ve genel müdürlük çalışanlarından oluşan 100 kişilik bir grupla eşlik etti.
Şekerbank, 60. kuruluş yılında esnafın iş hacminin artması amacıyla 'Kapımız Esnafa Açık' platformu oluşturmuş ve yıl başından bu yana sürdürülen 'Her Ayın 15'i Esnafın Günü' etkinlikleri kapsamında 15 Eylül'de de binden fazla kişinin koştuğu New Balance Büyükada Koşusu'na Şekerbank çalışanlarından oluşan yaklaşık 80 kişilik bir grupla eşlik etmişti. Platform dâhilinde 'Her ayın 15'i Esnafın Günü' için Şubat ayından bu yana farklı Anadolu illerinde düzenlenen etkinlikler ile tüketicileri mahalle esnafından alışveriş yapmaya teşvik eden Şekerbank, bu sayede esnafın iş hacminin artmasını hedefliyor.
'Şekerbank olarak esnafımızın yanındayız'
Halit Haydar Yıldız, Şubat 2013'te başlatılan 'Kapımız Esnafa Açık' platformunun bu alanda esnaf için yapılan ilk ve tek proje olduğunu söyleyerek platform kapsamında bugüne kadar pek çok etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade etti. 'Her ayın 15'i Esnafın Günü' konusunda kamuoyunda önemli bir farkındalık oluştuğunun altını çizen Yıldız, "Amacımız, bilinirlik sağlamak, tüketicileri mahalle esnafından alışveriş yapmaya yönlendirmek. Esnafımızın yanında olmak için bazı illerde yerel esnaf odaları ile protokol imzalıyor, bazı illerde indirim günleri düzenliyor, bazı illerde ise bizler esnaf çarşısını gezerek farkındalık sağlamaya çalışıyoruz'' dedi.
Esnaf için yapılan ilk ve tek proje
'Kapımız Esnafa Açık' platformu bu alanda esnaf için yapılan ilk ve tek proje olarak tanımlanıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı himayesinde ve Türkiye genelindeki 82 Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile 3 bin 100 Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nı kapsayan proje, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu'nun (TESK) desteğiyle gerçekleştiriliyor. Esnafa fayda sağlayacak birçok işbirliği, proje, ürün ve hizmet içeren 'Açık' platformu ile tüketiciler her ayın 15'inde esnaftan alışveriş yapmaya yönlendirilerek esnafın iş hacminin artması ve böylece kapılarının hep 'açık' kalması, üretimin ve beraberinde ülke ekonomisinin canlanmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.