Haberler

Seminer TÜMSİAD Mersin Şubesinde Gerçekleşti

Güncelleme:
Abone Ol

ÇETKODER Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş'ın katılım yaptığı bizzat sunumunu gerçekleştirdiği seminer, Mersin TÜMSİAD çatısında gerçekleşti.

ÇEVRE VE TÜKETİCİ HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ (ÇETKODER) GENEL MERKEZİ

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle partilerin aday adaylarına, iş adamlarına, sivil toplum örgütü başkanlarına 6360 sayılı yasa başta olmak üzere yürürlükteki çok sayıda mevzuat hakkında bilgilendirme amaçlı Mersin TÜMSİAD çatısında seminer verdi.

SEMİNER TÜMSİAD MERSİN ŞUBESİNDE GERÇEKLEŞTİ

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş'ın katılım yaptığı bizzat sunumunu gerçekleştirdiği seminer, Mersin TÜMSİAD (Tüm sanayici ve iş adamları Derneği) çatısında gerçekleşti. Seminere Kısa adı DERSİAD olan Dünya Erdemli sanayici ve iş adamları derneği mensupları, TÜMSİAD (Tüm Sanayici ve iş adamları Derneği) mensupları, ÇETKODER Genel merkez yönetimi, Mersin'de aday adayı olan Belediye Başkan adayları katılım yaptı. ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş tarafından akşam saat 18.00 da sunumu ve içeriği aktarılan Seminerde, 1,5 saat kanunlar ve yürürlükteki mevzuatın ele alınırken 1,5 saat de soru cevap şeklinde geçti. Toplam 3 saat süren seminerde katılımcıların hepsi memnun ayrıldılar.

KANUNLARI VE YETKİLER GENİŞ ÇAPLI AKTARILDI

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş'ın yaptığı sunum ve konuşmada, 14 ilde Büyükşehir kurulması, 27 ilçe kurulması, bazı kanun ve kanun hükmündeki kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair çıkartılan 6360 sayılı yasa ile 5393 sayalı Belediye Kanunu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, 2464 sayılı Belediye gelirleri kanunu, 3194 sayılı imar kanunu, 5747 sayılı kanun, 2886 sayılı devlet ihale kanunu, 4734 sayılı kamu ihale kanunu, 4735 sayılı kamu ihale sözleşmeler kanunu, Kamu ihale genel tebliği, 5018 sayılı Kamu mali yönetimi ve kontrol kanunu, 6260 sayılı merkezi yönetim bütçe kanunu, 6245 sayılı harcırah kanunu, 4070 sayılı hazineye ait taşınmazların satışı kanunu, 2942 sayılı kamulaştırma kanunu, 1050 sayılı muhasebeyi umumiye kanunu, 657 sayılı devlet memurları kanunu, 4483 sayılı memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanun, Belediye zabıta yönetmeliği içerikleri ile ilgili bilgi verirken, Belediyelerin kurulması görev ve yetkileri, Bu idarelerin organları ve teşkilat yapıları, Belediye yönetimlerine ilişkin ilke ve esasların neler olduğu, merkezi idare ile belediyeler arasındaki ilişkiler hususunda katılımcılara geniş ve doyurucu bilgi verdi muhteşem bir sunum yaptı.
ADAYLARA: "YASAL DAYANAĞI OLMAYAN VAATLER SİZLERİ VE MENSUBU BULUNDUĞUNUZ PARTİLERİ KÜÇÜLTÜR"

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, "Bakın 1,5 saattin üzerinde sizlere yürürlükteki yasal mevzuatları ve işleyiş tarzını, pratikte neler oluyor aktardım. Ne gibi yetkileriniz var, bu yetkileri nasıl kullanacaksınız, yasal olmayan bir uygulamada karşınıza ne gibi sorunlar çıkacak, adli ve idari yönden nelerle karşılaşacaksınız, 6360 sayılı yasanın getirdiği faydalar ve yürürlükteki diğer mevzuatın önemini anlattım. Bu bakımdan olmayacak vaatlerde bulunmanın anlamı yok. Yapmaya yasal gücünüz ve yetkinizin olmadığı ortamda vaatte bulunmak sizi ve mensubu bulunduğunuz partiyi küçültür. Bu nedenle aday adayı olduğumuz Belediyelerde hangi yasal mevzuat geçerli, hangi kural ve kaideler ile iş yapacağız, yetkilerimiz nereye kadar sınırlı bunları bilmek zorundayız. 6360 sayılı yasanın ruhu çok güzel. İçerik çok güzel… Ama unutmayın ki yürürlükteki tüm yasalar her yerde aynı, uygulayanların zihniyetleri farklı. Zihniyet farklı olunca da kamu zarar görüyor, toplum zarar görüyor. Önemli olan iyi niyetli, ahlak ve fazilet sahibi, aile yaşantıları ile örnek, söylemi eylemine uyan insanların iş başına gelmesi. Yani vicdan ve merhamet duygularını içinde barındıran, ehliyet ve liyakat sahibi kimselerin iş başına gerekir. Çünkü yöneticiler adil olmak zorundadır. Hak ve hukuk kavramı içinde çalışmak zorundadırlar. Hizmeti yerine getirirken sorumluluk içinde özenle getirmesi gerekir. Devlet erkini elinde bulunduran her yönetici hilat giymiştir. Peygamber postu taşır. Adalet ve tevazudan vazgeçmeden, hak ve hukuk gözeterek çalışmak onun görevidir. Ben yasal bilgilendirmeler yaptım. Ancak bazen bazı uygulamalar yasaya uyar ama vicdana uymaz. Bunun muhakemesini de kendi vicdanlarınızda sorgulayacaksınız. Ben yaptım oldu mantığı ile devlet işleri idare edilmez"dedi.

TÜMSİAD BAŞKANI MEHMET TÜRKER: "SUNUM VE SEMİNER MUHTEŞEMDİ TEŞEKKÜR EDERİZ"

Kısa adı TÜMSİAD olan Tüm sanayici ve iş adamları Derneği Mersin Şube başkanı sanayici ve tarımsal ekonomide söz sahibi olan iş adamı Mehmet Türker, "ÇETKODER Genel Başkanı Sn. Mustafa Göktaş' a bu katılımından ve bizlere yaptığı sunumundan verdiği bilgi dolu seminerden dolayı sonsuz teşekkür ederim. Çok aydınlatıcı, içeriği dolu olan bir aktarım oldu. İlk defa yürürlükteki kanun ve mevzuatı böylesine güzel bir halk dili ile aktaran insanla karşılaştım. Samimi söylüyorum hiçbir kâğıda, kitaba bakmadan, ezbere kanun numaralarını, ilgili maddelerini açıklayan bunları Yargıtay içtihat ve Danıştay kararları ile örnekleyerek anlatan bir bilgili insanla karşılaşıyorum. Çok hoşuma gitti. Mükemmel bir bilgilendirme oldu. Keşke burada tüm aday adayı kardeşlerimiz bulunsaydı. Aslında bu aydınlatıcı ve müthiş bilgilendirmenin çok daha geniş kapsamlı yapılması kamu yararına olacaktır. Böyle bir seminere ev sahipliği yaptığımız için mutluyum, gururluyum. Bu gururu ve onuru da burada bulunan saygıdeğer misafirlerimizle paylaşmaktan onur duyuyorum" dedi.

DERSİAD ADINA İLHAN AĞAÇLI: "MUHTEŞEM BİR BİLGİLENDİRME İDİ, AĞZINIZA YÜREĞİNİZE SAĞLIK"

Kısa adı DERSİAD olan Dünya Erdem'li Sanayici ve iş adamları Derneği adına 2.Başkan Turizmci iş adamı İlhan Ağaçlı ise "Sn. Göktaş'a gerçekten teşekkür ederiz. Mükemmel bir sunum oldu. Kanun ve yasaları duyuyorduk, isimleri geçiyordu, ama hangi kanunun hangi işe yaradığını bilmemiz mümkün değildi. Ayrıca 6360 sayılı yasa ile diğer mevzuatın getirdiği yenilikleri tam manası ile kavramış olduk. Burada halk ağzı ile en ince noktasına kadarki detay düşünülerek yapılan bu sunum bizleri sıkmadı, 3 saatlik zaman nasıl geçti anlamadık. Bence tüm aday adaylarının Sn. Göktaş'ı ziyaret edip bu engin bilgi ve tecrübesinden istifade etmesi gerekir" dedi.

AK PARTİ BÜYÜKŞEHİR ADAY ADAYI KEMAL KAÇMAZ: "BİLMEDİĞİMİZ ÇOK ŞEYİ ÖĞRENMİŞ OLDUK"

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan iş adamı Kemal Kaçmaz ise, "böyle bir seminere katılmış olmak, sizlerle aynı karede olmak beni fazlası ile memnun ve bahtiyar etti. Sn. Göktaş'ı kamuoyundaki yaptığı işler dolayısıyla az çok tanıyordum. Ama bu gün burada bizlere verdiği aydınlatıcı bilgi doğruyu söylemek gerekse bizleri ihya etti. Ben okumayı seven, araştıran soruşturan bir insanım. Ama Sn. Göktaş'ın bu gün birçok sayıda yasa ile bağdaştırarak bizlere aktardığı bu değeri ölçümlenemeyecek yasal bilgiler karşısında bir kez daha anladım ki istişare çok önemli. Başta kendisine olmak üzere ev sahipliğini yapan TÜMSİAD ve mensuplarına teşekkür ederim. Bu tür aydınlatıcı, bilgilendirici, faydalı seminerlerin daha geniş kapsamlı yapılmasından yanayım. Harika bir bilgilendirme oldu" dedi.

SEMİNERE HER KESİMDEN KATILIM VARDI

Seminere farklı iş alanlarından ve meslek guruplarından kişiler ve akademisyenlerde katılım yaptı. İş adamlarından Mehmet Türker, ilhan Ağaçlı, Kemal Kaçmaz, Murat Kocabaşa, Yusuf Üren, Akademisyenlerden Dr. İhsan Canan, Dr. Fatih Çomu'nun Sunumu yapan Göktaş'a yönelttikleri sorular dikkat çekiciydi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Göktaş Mehmet Türker Ağaçlı Mersin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title