Şener: Başbakan ve Adalet Bakanına Dink Cinayeti Aydınlanmadan Huzur Yok
Ergenekon soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalar sonrasında 12'si tutuklu 2'si tutuksuz, 14 kişi hakkında açılan davanın 9.duruşması sona erdi.
Ergenekon soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalar sonrasında 12'si tutuklu 2'si tutuksuz, 14 kişi hakkında açılan davanın 9. duruşması sona erdi. Duruşmada söz alan Nedim Şener, cezaevinin kendisine pek çok şey öğrettiğini belirterek, "Silivri aşkları öldüremiyor, gerçekleri de saklayamıyor. Adaletin çatladığını gördüğümüz bir süreçten geçiyoruz. Adalet mülkün temeliyse, adaletsizlik o mülkü çatlatacaktır. Başbakan ve Adalet Bakanına Dink cinayeti aydınlanmadan huzur yok. Bana da huzur yok" dedi.
TELEPATİYLE Mİ KONUŞTUK
Davanın öğleden sonraki bölümünde eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı savunmasının eksik kalan kısımları olduğunu belirterek söz aldı. Avcı, "Örgüt arkadaşlarımla yeni tanışıyoruz. Nedim'le olan ilişkim gazeteci-polis ilişkisidir. Ahmet Şık'la 13 yıl önce yolda karşılaştım, Soner Yalçın'ı 10 yıl önce ayaküstünde tanıştık. Yalçın Küçük ile hiçbir fikri beraberliğim yok. Kendisiyle bir tanışıklığım yok" dedi. Bunun üzerine Yalçın Küçük, "30 yıldır izliyorsunuz, takip ediyorsunuz" diye konuştu. Bunun üzerine Avcı, "İstihbarat Daire Başkanı olduğum dönemlerde faaliyetlerini takip etmişimdir" dedi. Bu konuşmalar üzerine izleyiciler bölümünden gülme sesleri duyuldu. Avcı savunmasının devamında, "28 Şubat'ta Batı Çalışma Grubu ile ilgili olarak 4 sayfalık rapor verdim. Susurluk olayıyla ilgili olarak ilk ben konuştum. Bazı kesimler bu adamın konuşmaması gerekirdi. Neden konuşuyor. Kim yönlendiriyor, kim talimat veriyor diye düşünüyor" dedi. Avcı, "İki buçuk yıldır bizleri dinlemişsiniz. Telepatiyle mi konuştuk. İrtibat olmalı, delil olmalı, organik bağ olmalı. Yazdığım kitap ortada" diye konuştu.
KİMSE SUÇLU ÇIKACAK ORTAYA
Avcı'nın ardından Nedim Şener söz istedi. İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Dink davası kararı hakkında eleştirilerini sıralayan Şener, Hrant Dink cinayetinin üzerine gittiği için burada olduğunu ifade etti. Nedim Şener tutuklanmasının ardından hakkında yazı yazan Mehmet Baransu, Önder Aytaç, Yiğit Bulut, Rasim Ozan Kütahyalı, Şamil Tayyar ve Adem Yavuz Aslan'ın tanık sıfatıyla çağrılarak iddialarını huzurda da tekrarlamasını istedi. Şener, "Kimse suçlu çıkacak ortaya. Ben nasıl her yazdığımı savunuyorsam, onlar da anlatacak" dedi. Şener, Dink cinayetini çözecek verileri kitaplaştırdığını, ardından da sahte maillerle emniyet tarafından Ergenekon dosyasına dahil edildiğini öne sürdü. Şener emniyetten ya da savcılıktan 3'er ay süreyle yapılan dinlemelerin ne gerekçeyle kesilmesine dair evrakın istenmesini talep etti.
SİLİVRİ AŞKLARI ÖLDÜREMİYOR
Şener, cezaevinin kendisine pek çok şey öğrettiğini belirterek, "Silivri aşkları öldüremiyor, gerçekleri de saklayamıyor. Adaletin çatladığını gördüğümüz bir süreçten geçiyoruz. Adalet mülkün temeliyse,adaletsizlik o mülkü çatlatacaktır. Başbakan ve Adalet Bakanı Dink cinayeti aydınlanmadan huzur yok dedi. Bana da huzur yok" dedi. Şener, Başbakanın Dink davasının Ankara'nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacağını söylediğini hatırlatarak, 2 Aralık 2008 tarihli Başbakan imzalı Dink cinayetinde 2 polisin sorumlu olduğuna dair raporun çok önemli olduğunun altını çizdi. BİZDEN BABA OLUR AMA TERÖRİST OLMAZ
Şener, Ergenekon davası sanığı MİT'çi Özer Yılmaz'ın valilikte Hrant Dink'i tehdit ettiğini öne sürerek, "Başbakana cinayet işlendikten sonra sunulan şemalar var. Kitabımda yayınlanan bu şemayı Ali Bayramoğlu'ndan almıştım ve yayınladım. Sadece kitabımdaki bu şemaya bakılarak bile dava Ergenekon'la birleştirilebilirdi. Bunu Zekeriya Öz'e de söyledim, ancak davalar birleştirilmedi. Kafes Eylem Planı da Dink davasının Ergenekon'la birleştirilmesine yetecek niteliktedir. Firari sanık Bedrettin Dalan'a 'kaç' diyen Özel Yılmaz sanıktır" dedi. Şener son olarak "Bizden sevgili olur, eş olur, baba olur, ancak terörist olmaz" dedi.
AVUKATTAN AÇIKLAMA
Avukat Celal Ülgen, Bedrettin Dalan ve Kafes davasında yargılanan bir kısım sanıkların avukatı olarak şunları söyledi: "Nedim Şener Kafes Eylem Planı'yla Dink davasının irtibatlandırılmasını savcıya önerdiğini ancak kabul edilmediğini söylüyor. Şener iddianameyi okumadığı ve davalara da girmediği için bilmiyor. Kafes Eylem Planı'nın oluşturulma tarihi 14 Nisan 2009, Dink'in öldürülme tarihi ise 19 Ocak 2007'dir. İki yıl önce olan cinayetin izinin iki yıl sonrası oluşturulan belgede aramak bu tür soruşturmaların yanlış anlamlandırılmasına neden olabiliyor" dedi. Duruşmada tutuksuz sanık Ahmet Mümtaz İdil'in savunması alındı. İdil hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini ifade etti. İddianamede yer alan telefon görüşmelerinin hayatın doğal akışında yapılmış görüşmeler olduğunu, suç unsuru barındıran hiçbir şey olmadığını söyledi.
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, duruşmayı 27 Ocak Cuma günü saat 10.00'a ertelediğini açıkladı. - İstanbul