Haberler

Şener Üşümezsoy, Deprem Söylentilerini Yorumladı

Güncelleme:
Abone Ol

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, deprem olacağı söylentilerine "Konuşulduğu gibi 7.5 civarında değil, 6 ya da 6.5 şiddetinde olması bekleniyor" dedi.

HABERLER.com / Olgun Kızıltepe Tekirdağ'ın Malkara ve Çorlu’da şiddetli deprem olacağı ve bu yönde belediyenin hoparlörlerden uyarı anonsu yaptığı iddiası kısa sürede ilçeye yayıldı. Fısıltı gazetesi aracılığıyla yayılan iddialar İstanbul'a kadar uzandı. Deprem olacağı korkusuyla bazı vatandaşlar çadır kurarak geceyi park ve bahçelerde geçirmeyi tercih etti.

Trakya'da meydana gelmesi muhtemel depremle ilgili uzmanlar farklı görüşler belirtirken, bu bölgede yaşanacak sarsıntıların Marmara'yı etkileyip etkileyemeceği de merak ediliyor. Deprem konusunda yaptığı isabetli yorumlarla adından söz ettiren Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Haberler.com'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ÇANAKKALE DEPREMİ

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale'de meydana gelen depremin batıya doğru ilerlediğine dikkat çeken Üşümezsoy "Bazen çift deprem oluyor. Kesin diye bir şey yok. Ege denizine doğru ilerleyecek o çok belli. Bu yırtık batıya doğru ilerliyor. Korktuğumuz Silivri açıklarında, Kumburgaz fayına atılma yapmıyor. O İstanbul korkusunu tetikleyen bir olgu göstermiyor" dedi.

"6 YA DA 6.5 CİVARINDA OLMASI BEKLENİYOR"

Fısıltı gazetesiyle halk arasında hızla yayılan Tekirdağ ve civar illerde deprem olacağı söylentisine de değinen Üşümezsoy "Tekirdağ'da 140 kilometrelik fay hattı 1912 yılında kırıldı. Kırılan bu fay hattının Ereğli ve Gökçeada'yı etkileme olasılığı üzerinde duruluyor. Halk arasında bu fay hattının 7.5 şiddettinde bir deprem etkisi yaratacağı konuşuluyor. Etkinin bu kadar fazla olacağını düşünmüyorum. Şiddetin 6 ya da 6.5 civarında olması bekleniyor. Kırılan bu fay hattında stres kırıkları var. Bunlarda zaman zaman küçük etkiler gösterebilir" şeklinde konuştu.

MARMARA DEPREMİNİ TETİKLER Mİ?

Trakya'da meydana gelebilecek bir sarsıntının Marmara bölgesini etkileyip etkilemeyeceğine değinen Üşümezsoy şu ifadelere yer verdi: "O bölgede yaşanacak bir sarsıntının beklenen Marmara depremini tetikleyeceğini düşünmüyorum. Fay hattı 1912 yılında kırıldığı için stres birikmemiştir. Tekirdağ'da kırılan fay hattı, Kumburgaz-Silivri koyuna kadar uzanıyor. O civarda Küçükçekmece ve Silivri'de az da olsa hissedilebilir."

 

 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Şener Üşümezsoy İstanbul Tekirdağ Marmara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (12)

kahtalı:

YA İMANA GELECEKSINIZ YADA ÖMÜR BOYU BU KORKU İLE YAŞAYACAKSINIZ BU DA SİZE YETER ALLAHUEKBER

Yanıtla1011
tolgay cetinkayatolgoay@1907hotmail:

Sen git spor yap aynada kaslarina bak ne işin var depremle felan

Yanıtla152
okan okan:

bu adam yarım saat sonra deprem olacak dese itibar etmem artist bu adam bilim adamı deil sovmen

Yanıtla123
SALDIRAY:

DEPREM OLSUNDA BİR JEOFİZİK MÜHENDİSLERİNİN KIYMETİ BİLİNSİN.

Yanıtla110
Beyin:

Başlıcam büyük istanbul depremine ben şarköyde oturuyorum fayın üstünde biride çıkıp demiyordu şu şöyledir bu böyledir adam yine burdaki olası depremi istanbul üzerinden değerlendirmiş sanki biz insan değiliz anasını satıyım

Yanıtla19
buttikab8355cc@opayq.com:

İstanbul Üniversitesi Kandilli Rasathanesi denilen bir kurum var koçum.. Yazılı olarak danışırsın oraya bölgen için ne ilgini çekiyorsa onun bilgisini (zamin durumu, geçen fay hatlarının aktifliği..) rica edersin.. Adamlar tabii ki her ilçe için ayrı ayrı açıklama yapamazlar..

00
YAVUZKUL:

Bakın büyük deprem, Romanya- Polonya- Almanya coğrafyasında olacak.29.05.2014 deprem uzmanları bu tarihi bir kenara yazın !.......

Yanıtla55
İNANÇ:

TAM BİR TRİBAL ENFEKSİYONSUN. SEN GİT ONUNLA BUNUNLA KAVGA ET VE TARTIŞ!!!!

Yanıtla63
vuslat:

Bundan 3 yıl önce rüyamda İstanbul 'da deprem olacağı geceleri tedbili kıyafetle yatmam söylendi. Rüyanın tamamı önemli değil. Manaya bakalım. Gece ve tedbili kıyafet dendiğine göre yazın olacağı gecenin ortası gibi düşünebiliriz. Şiddeti 6,4 şiddeti söylendi. Rabbim depremden herkesi muhafaza eylesin. Rüyanın görüldüğü gece ve rüyada görülen kişiden sonra ben yazları ve geceleri tedbili kıyafetle yatıyorum. Deprem çantamı hazırladım

Yanıtla33
RANT KAPISI:

UZMANLAR DEP*REM SİĞORTALARINA ÇALIŞIYORSUNUZ..BAK DEPREM SİĞORTASI ZORUNLU OLDUN MİLYARLAR DÖNÜYOR

Yanıtla03
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title