Haberler

Serbest Bırakılan Başkan Açıklama Yaptı

Güncelleme:
Abone Ol

Batman'da KCK operasyonları kapsamında gözaltına alınan Batman İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan, tutuklamaları kınadı.

Batman'da KCK operasyonları kapsamında gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Batman İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan, operasyonları protesto ederek tutuklamaları kınadı.

Operasyonların BDP'yi kapatmaya yönelik olduğunu ileri süren Aktan, kırk yıllık siyasi hayatı içerisinde legal siyaset yaptığını söyledi. BDP Batman il binası önünde toplanan ve aralarında Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel'in de bulunduğu grup açıklama yaptı. Basın açıklaması öncesinde kısa bir konuşma yapan İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan, operasyonların siyasi olduğunu ve BDP'yi illegalleştirmeye yönelik olduğunu ileri sürdü. Aktan, "40 seneye yakın bir zamandır Türkiye'de ve özellikle Batman'da politika yapıyorum. Bu legal mücadelede hayatımın her alanının hesabını veririm. Ben bu işi yaparken birileri beni gözaltına alacak, yargılayacak veya cezalandıracak diye ne korkarım, ne de çekinirim. Burada bu halkın önünde konuşurken bir bedel varsa bu bedeli ödemeye de hazırım. Ama şu var benim yaşamımda yaptığım her çalışma legal ve yasaldır. Bu çalışmayı bile birileri suç unsuru olarak kabul etti ve bunu dosyaladı. Bana göre hayali tanıklar, takipler, gizli tanıklar deniliyor ama ben yaptığım her konuşmanın hesabını hakime de verdim. Partiyi illegalize etmeye, partiyi gizli bir parti olarak göstermeye çalışıyorlar. Benim genel merkezden önerim bundan sonra yönetim kurulu toplantılarımızı meydanlarda yapalım. Güvenlik görevlilerini de davet edelim ve konuştuklarımız bunlardır, bunların dışında bizi birileriyle gizlemeyin ve bunun içinde dosya tutmayın. Dün de benim yargılandığım konular bunlardı, bunların dışında hiç bir şey yoktu" dedi.

Daha sonra kalabalık adına basın açıklamasını BDP fahri il yöneticisi Necmi Dilmaç okudu. Dilmaç, "Operasyonlar BDP'nin kapatılmasına yönelik yapılan operasyonlardır. BDP'yi kapatma hayalinde olanlar bir kez daha yanıldıklarını görecektir. Bırakın BDP'nin kapatılmasını bunu hayal etmek bile Kürt ve Kürt halkının ve köklü siyaset anlayışını hiçbir şekilde anlamamaktır. BDP'ye yapılan operasyonlardan hemen sonra halkımız hemen partimizin il binasına gelerek destek açıklamalarında bulunmuştur. Her zamanki gibi halkımızı yanımızda görmek ve bu partinin kendi partileri olduğunu söylemeleri bunları yapanlara vurulan en iyi tokattır" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından kalabalık sessizce dağıld6ı. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Serhat Temel Salih Aktan Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title