Haberler

Şerbetçilik Mesleğini Teknoloji Yoluyla Yaşatıyor

Abone Ol

Şerbetçi Halil Gezer, geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan meyan şerbetini sosyal medya aracılığıyla dünyaya tanıtmaya çalışıyor.

Şerbetçi Halil Gezer, geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan meyan şerbetini sosyal medya aracılığıyla dünyaya tanıtmaya çalışıyor.

Gaziantep'te meyan şerbeti satıcılığı yapan Halil Gezer, unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasında bulunan 'şerbetçilik' mesleğini kurduğu internet sitesi yoluyla dünyaya tanıtıyor. 6. kuşak şerbetçi olan Gezer, birçok mesleğin teknolojiye yenik düştüğü günümüzde mesleğinin unutulmaması için çağa ayak uydurmaya çalışıyor.

Şerbetçi Gezer, kendine ait bir internet sitesi kurarak satışları sosyal medya üzerinden yapıyor. Türkiye'nin bir çok ilinden kendisine internet aracılığıyla sosyal medya üzerinden ulaşıldığını ve mesaj atıldığını belirten Gezer, sipariş isteyenlerin yanı sıra sebil yapmak isteyenlerin de internet yoluyla kendine ulaştığını söyledi.

Sebil kültürünün Gaziantep bölgesine ait bir gelenek olduğunu ve hayır yapmak isteyen kişilerin kendisine internet yoluyla ulaştığını söyleyen Gezer, bu şekilde kendisine ulaşan kişiler adına şerbet dağıtımı yaptığını belirtti.

Mesleğinin son ustalarından olduğunu vurgulayan Gezer, bu işle para kazanılabileceğini göstermek ve mesleğin bir sonraki kuşağa aktarmak için bu yolu denediğini ifade etti.

Gaziantep'te 6. kuşak şerbetçi olduğunu belirten Halil Gezer, "İnternetten satışımız var. İnternetten sipariş geldiği zaman hemen buradan hazırlayıp gönderiyoruz. Buradan internet yoluyla sebil yapmamızı isteyenlerde oluyor. Sebil de yapıyoruz. Türkiye'nin birçok ilinde müşterilerimiz var. Arayıp sipariş veriyor veya sebil yapmamızı istiyor. Biz de siparişlerini gönderiyoruz ve sebillerini onların adına yapıyoruz. Çağa ayak uyduramazsan çok geri kalıyorsun. Teknolojinin nimetlerinden faydalanmak lazım. Faydalanmazsan olmuyor. Dede mesleğini bu şekilde yaşatmaya çalışıyorum. İnternet yoluyla satışlar çok iyi, memnunum" dedi.

Gezer, şerbetin nasıl yapıldığını da anlatarak, "Meyan kökünü sabah saat 04.00'te ıslarız. 1 saat sonra tekneye alırız ve yaklaşık 3 saat sonra meyan şerbeti hazır bir duruma gelir" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Türkiye Çağa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title