Haberler

Serdar Durer Van'da STK'ları Ziyaret Etti

Güncelleme:
Abone Ol

Van Kültür, Turizm ve Folklor Derneği gibi sivil toplum örgütlerinin herkes tarafından desteklenmesi gerekmektedir.

Dernek Başkanımız Serdar Durer Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Basın-Yayın Kurulu Üyeliğine seçildikten sonra Bitlis ve çevre illerindeki Spor Kulüplerini, Sivil Toplum Örgütlerini ziyaret etmeye başladı. İlk olarak Van Kültür, Turizm ve Halk Oyunları Derneğini Ziyaret eden Durer şunları ifade etti; Van ilimiz depremin etkisini yavaş yavaş üzerinden atmak üzere olduğu bu süreç içerisinde Van ilimizdeki sivil toplum örgütlerine daha çok destek verilmeli, pozitif bir ayrımcılık yapılarak buradaki sosyal, kültürel ve sportif aktiviteler en üst seviyeye çıkarılmalıdır.

Van Kültür, Turizm ve Folklor Derneği gibi sivil toplum örgütlerinin herkes tarafından desteklenmesi gerekmektedir. Dedi. Derneğin toplantı salonunda Van'lı gençlerle bir araya gelen Durer konuşmasında şunları söyledi; Sevgili genç kardeşlerim bu ve benzer spor kulüplerinin çatısı altında toplanmak sizleri her vakit, her anlamda ileriye götürecektir. Burada edineceğiniz arkadaşlarla sosyalleşecek, hem düşünce âleminiz değişecek, hem de birçok konuda terakki kaydedeceksiniz. Boş zamanlarınızı mutlaka sportif, sanatsal, kültürel ve bilimsel aktiviteler içerisinde olarak değerlendirin. dedi.

Derneğin kurucu başkanı Serkan Alpaslan ise şunları ifade etti; Sayın Durer'in derneğimizi ziyaret etmesi bizleri mutlu etmiştir. Bizler halk oyunlarına gönül veren insanlarız. İki yıllık bir sivil toplum örgütü olmamıza rağmen birçok ulusal ve uluslararası festivalde ilimiz Van'ı temsil ettik. Van'da folklorumuza gönül vermiş insanlarımızı bu çatı altında toplama gayreti içerisindeyiz.

Derneğimizden bugüne kadar desteklerini esirgemeyen Van Milletvekilimiz Sayın Burhan Kayatürk'e, Van Valimiz Sayın Münir Karaloğlu'na, Van Valiliği Özel Kalem Müdürü Sayın Alpaslan Altekin'e, Şengüller Beyaz Eşya A.Ş'nin sahibine ve yöneticilerine, Akka İnşaat'ın sahibine ve yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanımız Sayın Hayri Gürhan Ozanoğlu'na, İcra Kurulu Başkanımız Hüseyin Güler'e, Basın Kurulu üyemiz Serdar Durer'e ve Federasyonumuzun tüm yönetim kurulu üyelerine yeni dönemde başarılar dileriz. şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Serdar Durer Türkiye Bitlis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title