Haberler

Şerzan Kurt Davası'nda Sanık Polisin, Tahliye İsteği Kabul Edilmedi

Abone Ol

Muğla'da 12 Mayıs 2010 tarihindeki olaylarda Muğla Üniversitesi öğrencisi Şerzan Kurt, kurşunla omzundan vurularak ağır yaralanmış, kaldırıldığı Hastane'de kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti.

Muğla'da 12 Mayıs 2010 tarihindeki olaylarda Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü İkinci sınıf öğrencisi Şerzan Kurt kurşunla omzundan vurularak ağır yaralanmış, kaldırıldığı İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti.

Kurt'un ölümü ille ilgili olarak Muğla Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'de görevli Gültekin Şahin tutuklanmıştı. Şahin hakkında Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Olası kasıtla nitelikli adam öldürme' suçundan dava açıldı. Mahkeme, güvenlik nedeniyle davanın Eskişehir'de görülmesine karar verdi.

Üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'u tabancayla ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan polis memuru Gültekin Şahin'in yargılanmasına Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya öldürülen Şerzan Kurt'un babası Ömer Kurt ve annesi Necla Kurt da katıldı. Duruşmayı aralarında Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Genel Sekreteri Kasım Birtek, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi izledi.

Tutuklu sanık polis memuru Gültekin Şahin duruşmada kendini savunarak Şerzan Kurt'u kendisinin öldürmediğini söyledi. Tahliyesini isteyen Gültekin Şahin şunları kaydetti:

"Doğru tektir. Ben Şerzan Kurt'un babası Ömer Kurt için kendi şahsıma üzülüyorum. Ömer Kurt birileri tarafından yönlendirilmektedir. Ben isterdim ki gerçeklerin ortaya çıkmasını istemesini. Ben polis memuruyum. Olay günü 15 derece açı ile ateş ettim. Bu açıda mermi Şerzan Kurt'un bulunduğu yerin 5-6 metre yükseğine gider ve bu yükseklikte de isabet etmez. Bunu maddi delillerle ispatladım. 18 yıllık polisim. Mesleğim ve ailem var. 2 kız çocuğu babasıyım. Kaçma, delilleri karartma, tanıkları etkileme ihtimalim bulunmamaktadır. Tutukluluk sürem cezaya dönüşmüştür. 10 gün sonra tam bir yıldır tutuklu olacağım. Bu nedenle tutuksuz yargılanmak üzere tahliyemi talep ediyorum. Mağdurum ve mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Ben olay günü sadece görevimi yaptım. "

Öldürülen Şerzan Kurt'un babası Ömer Kurt'da duruşmada yaptığı konuşmada "Oğlumun olay sırasında nerede ve nasıl başına darbe aldığını bilmiyorum. Sanık Gültekin Şahin delilleri karartma yöntemlerini çok iyi biliyor. Kendisi doğuda görev yapmış ve bu işleri iyi bilmektedir. Türkiye'de 3 milyona yakın memur çalışmaktadır. Bunlardan bazıları görevlerini kötüye kullanabiliyorlar. Gültekin Şahin de bu insanlardan birisidir. Oğlum kasten ve bilerek öldürülmüştür. Kendisi Kürt kökenli bir insan olabilir ancak bu dünyada herkes kardeştir" dedi.

Sanık Gültekin Şahin'in avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu söyleyerek tahliyesini istediler. Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Şerzan Kurt'un kaldırıldığı hastanede bulunan evraklarının istenmesine, sanık Gültekin Şahin'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 1 Temmuz 2011 tarihine erteledi.

Duruşma sonrası adliye önünde gazetecilere açıklamada bulunan KESK Genel Sekreteri Kasım Birtek, 'Daha önceleri askeri vesayetten kurtulalım derken, paşaların vesayetinden kurtulalım derken şimdi polis vesayetine kapılmış durumdayız. Polis istediğine gaz bombası atabiliyor, istediğini kurşunlayabiliyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title