Haberler

Şerzan Kurt Davasında, Polisin Tahliye İstemi Kabul Edilmedi

Abone Ol

Muğla Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Şerzan Kurt'u tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan polis memuru 45 yaşındaki Gültekin Şahin'in tahliye talebi bugünkü duruşmada da kabul edilmedi.

Muğla Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Şerzan Kurt'u tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan polis memuru 45 yaşındaki Gültekin Şahin'in tahliye talebi bugünkü duruşmada da kabul edilmedi.

Muğla'da 12 Mayıs 2010 günü çıkan olaylarda Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Şerzan Kurt kurşunla omzundan vurularak ağır yaralandı ve kaldırıldığı İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Şerzan Kurt'un ölümü ille ilgili olarak Muğla Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'nde görevli polis memuru Gültekin Şahin tutuklandı. Şahin hakkında Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'olası kasıtla nitelikli adam öldürme' suçundan dava açıldı. Mahkeme, güvenlik nedeniyle davanın Eskişehir'de görülmesine karar verdi.

Üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'u tabancayla ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan polis memuru Gültekin Şahin'in yargılanmasına bugün Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya öldürülen Şerzan Kurt'un babası Ömer Kurt, annesi Necla Kurt ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 20 kişi izledi.

AVUKATI TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Polis memuru Gültekin Şahin'in avukat Kemal Ertuğrul mahkeme müvekkilinin tahliyesini istedi. Ertuğrul, "Müvekkilimiz bir yılı aşkın süredir tutukludur. Yerine gelmeyen ara karardaki rapor cevapları ve tanık beyanlarının beklenmesinin tutuk halinin devamına etki eden bir durum olarak mahkemece kabul edilmemesini talep ediyoruz. Gizli tanığın dinlenmemesi sonuca etkili değildir. Ayrı gizli tanık daha önce beyanında sanığın bıyıksız olduğunu belirtmesine karşın Gültekin Şahin'in bıyıkları vardır ve pos bıyıkları onun en belirgin özelliğidir. Gizli tanığın bu hali ile kör mü? yaşlı mı? olduğu olayı ne derece bildiği belli değildir. Böyle tanık enflasyonunun içinde gizli tanığın diğer tanıkların görmediği neyi görmüştür? Duruşmada dinlenen tanıklar olayda fiziki temasın olduğunu ve Şerzan Kurt'un başına sert bir cisimle darbe aldığını doğrulamaktadırlar. Sanığın tahliyesini ve tutukluluk halinin eziyete dönüşmemesini istiyoruz" diye konuştu.

Öldürülen Şerzan Kurt'un ailesinin avukatı Nezahat Paşabayraktar da mahkeme heyetine suçun durumu ve eldeki delilleri göre sanığın tutukluluk halinin devam etmesi gerektiğini savundu.

BERAATİMİ İSTİYORUM

Tutuklu sanık polis memuru Gültekin Şahin 16 aydır tutuklu bulunduğunu ifade ederek tahliye edilmesini istedi. Şahin şunları söyledi:

"Olayın bu aşamaya gelişinin nedeni soruşturmanın eksik yapılmasıdır. Olayın olduğu yerdeki Chiken Hause isimli işyerinin kamera görüntüleri zamanında alınmış olsaydı bu olay net şekilde ortaya çıkacaktı. Ne gariptir ki bu işyerinin görüntüleri değil, ondan önceki ve ondan sonraki kamera görüntüleri alınmıştır. Bunda bir art niyet vardır. Maktulün başında yaralanma ile ilgili Adli Tıp Kurumu raporu açıktır. Bu yaralanmanın künt travma yani kafasına aldığı darbe ile olacağı belirtilmiştir. Kaldı ki bunların hiçbirisi beni ilgilendirmiyor. Benim silahımdan çıktığı belirtilen kurşun ile ilgili olarak dosyaya sunduğumuz kriminal rapor ve görüntülerden benim atışım ile şahsın vurulamayacağı ortaya konmuştur. Ben mağdurum. 16 aydır tutukluyum ve ailemde zor durumdadır. Tahliyem ile birlikte beratımı istiyorum. "

TAHLİYE OLMADI

Mahkeme heyeti sanık Gültekin Şahin'in tahliye isteğini kabul etmeyerek tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan Şerzan Kurt'un kesin ölüm nedenini belirten raporun beklenmesi, olay yerinde bulunan mermi çekirdeğinin ateşli silah yaralanmasına yol açıp açamayacağı, yaralanmaya yol açmış ise vücuttaki ateşli silah yara seyri göz önüne alınarak bu çekirdekte deformasyon oluşması gerekip gerekmediği, çekirdekte DNA profilinin bulunmasının gerekip gerekmediği, Şerzan Kurt'ta 9 milimetre çaplı kurşun mu yoksa 7. 65 mm. çapındaki kurşunun mu isabet ettiğinin belirlenmesi için duruşmayı 23 Eylül 2011 tarihine erteledi.

ANNE NECLA KURT: YARGILAMA ÇOK YAVAŞ İŞLİYOR

Duruşma sonrası adliye binası önünde gazetecilere açıklamada bulunan öldürülen Şerzan Kurt'un annesi Necla Kurt, yargılamanın çok yavaş işlediğini söyledi. Anne Kurt, "Gizli tanık dinlenmediği ve Adli Tıp Kurumu'na yazılan yazıya cevap gelmemesi nedeniyle duruşma ertelendi. Yargılama süreci çok ağır işlemekte. Biz aile olarak her duruşma bu mahkemeye geldiğimiz zaman neler yaşadığımızı, ne tür sıkıntılar yaşadığımızı ancak böyle bir olayı bizim gibi yaşamış olan insanlar bilirler. Her mahkeme süreci bize ayrı bir acı veriyor. Bu ülkede olayları işleyen insanların cezasız kalması daha çok acının yaşamasına sebep oluyor. Şu anda yargılanan bir polis memuru. Polis memurunun avukatının ücretini ödeyen kendi kurumudur. Aynı zamanda maaşının bir kısmını almaya devam etmektedir. Birkaç duruşma sonra bırakılacaktır. Belki görevinin başına dönecektir. Ben evladı olan herkesin sorumluluk duymasını ve kendi çocukları adına benim yerime kendilerini koymalarını istiyorum. Diğer çocuklarım için bile artık hayal kuramıyorum. Hayal kurma duygularım bitmiştir" diye konuştu.

KA, HT - Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title