Haberler

Şerzan Kurt Davasında, Tutuklu Polisin Tahliye İstemi Kabul Edilmedi

Abone Ol

Muğla Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Şerzan Kurt'u tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan polis memuru 45 yaşındaki Gültekin Şahin'in tahliye talebi kabul edilmedi.

Muğla Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Şerzan Kurt'u tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan polis memuru 45 yaşındaki Gültekin Şahin'in tahliye talebi kabul edilmedi.

Muğla'da 12 Mayıs 2010 günü çıkan olaylarda Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Şerzan Kurt kurşunla omzundan vurularak ağır yaralandı ve kaldırıldığı İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Şerzan Kurt'un ölümü ille ilgili olarak Muğla Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'nde görevli polis memuru Gültekin Şahin tutuklandı. Şahin hakkında Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'olası kasıtla nitelikli adam öldürme' suçundan dava açıldı. Mahkeme, güvenlik nedeniyle davanın Eskişehir'de görülmesine karar verdi.

Üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'u tabancayla ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan polis memuru Gültekin Şahin'in yargılanmasına bugün Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmayı öldürülen Şerzan Kurt'un babası Ömer Kurt, annesi Necla Kurt ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri izledi. Duruşma nedeniyle polis adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

GİZLİ TANIK DİNLENSİN

Öldürülen Şerzan Kurt'un ailesinin avukatı Erkan Şenses, sanık Gültekin Şahin'in olaylar sırasında birden fazla kez tabancayla ateş ettiğini öne sürdü. Avukat Erkan Şenses, Sanık olay gecesi birden fazla kez ateş etmiştir. Dinlenen tanıklar 5 ila 8 el ateş edildiğini belirtmektedirler. Bu sebepten dolayı olay yerinde bulunan ve üzerinde Şerzan Kurt'a ait DNA bulunmayan mermi çekirdeğinin sanığın suçu işlemediğine ilişkin delil teşkil etmez. Sanığın tutukluluk halinin devam etmesini istiyoruz. Ayrıca gizli tanığın dinlenebilmesi için gerekli tertibatın ivedilikle kurulmasını talep ediyoruz. Biz Adalet Bakanlığı'na yazı yazarak Muğla Adliyesi'nde böyle bir tertibat yoksa gerekli tertibatın alınmasını ve bu şekilde gizli tanığın dinlenilmesini talep ettik dedi.

TAHLİYESİNİ İSTEDİLER

Sanık Gültekin Şahin'in avukatları Kemal Ertuğrul, Yıldırım Ak ve Talat Atasoy ise müvekkillerinin tahliye edilmesini istedi. Avukat Kemal Ertuğrul şunları söyledi

İki grup arasında karşılıklı çatışma kadın meselesinden çıkmıştır ve büyük bir olay haline getirmişlerdir. Gültekin Şahin, amirlerinden aldığı emir doğrultusunda olay yerine gitmiştir. Olay yeri görüntü kayıtlarında Gültekin Şahin havaya ateş ederek koşmaktadır. Koşarken de sallandığı için eli yere doğru düşmüştür. Gültekin ile ölen arasında husumet yoktur. Mahkeme sunduğumuz raporlarda olay yerinde başka silahların da kullanıldığı bellidir. Maktulün ölüm sebebi beyin kanamasıdır. Ölüme yol açan darbe ile ölmüştür. Ölüm sebebini mahkeme heyetinin dikkate almasını istiyoruz. Deliller arasında maktulün vücudunda mermi çekirdeği yoktur. Olay yerindeki mermi çekirdeğinde de DNA izine rastlanmamıştır. Dosya kapsamında 50'ye yakın tanık dinlenmiştir. Gizli tanığın dinlenmesi aydınlanan dosyaya yenilik getirmeyecektir. Hazırlanan iddianame çelişkilidir. İhtimallerle dolu bir iddianamedir. İddia makamı tarafından muhtemelen kelimeleri çok kullanılarak varsayımlarla müvekkilimiz suçlanmıştır. Tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesini talep ediyoruz.

HAVAYA ATEŞ ETTİM

Tutuklu sanık Gültekin Şahin de eşi ve 2 çocuğunun mağdur durumda olduğunu söyledi. Mahkeme heyetinden tahliyesini talep eden Gültekin Şahin, Olay gecesi ben 3 el ateş ettim. İkisi havaya, biri de çapraz yukarıya doğrudur. İddianameyi hazırlayan savcı tarafından olay yerinde bulunan mermi çekirdeği nedeniyle hakkımda hiçbir tahkikat yapılmadan ben suçlandım. Olay yeri kamera görüntüleri de olay sonrası toplanmamıştır. Ayrıca gizli tanık yönlendirilmiştir. Gizli tanık kimdir ve ne görmüştür Gizli tanık aslında beni teşhis edememiştir. Ancak daha sonra iddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı tarafından bana ait görüntüler, fotoğraflar gösterilerek beni teşhise zorlanmıştır. Gizli tanık ilk ifadelerinde benim bıyıksız olduğumu söylemesine rağmen ben yıllardır bıyık bırakırım. Yaklaşık bir buçuk yıldır tutuklu yargılanıyorum. Dosyadaki eksikliklerin tamamlanması zaman alacağından tutuksuz yargılanmak üzere tahliyemi talep ediyorum diye konuştu.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkeme heyeti, sanık Gültekin Şahin'in tahliye isteğini kabul etmedi. Heyet, gizli tanığın Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifadesinin tespiti için gerekli teknik donanım ve uzman personelin bulunup bulunmadığının sorulmasına, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan Şerzan Kurt'un kesin ölüm nedenini belirten raporun gelmesinin beklenmesine karar vererek duruşmayı 9 Aralık 2011 tarihine erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title