Haberler

Sevgi Dersleri Devam Ediyor

Güncelleme:
Abone Ol

Büyükşehir Belediyesinin, sokak hayvanlarının sosyalleşmesini hedef alan sevgi dersleri devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Bakımevi ziyaretleri okulların açılması ile birlikte yoğunluk kazandı. Karşılıklı sevgilerin paylaşıldığı bu derslerde; hem çocuklara hayvan sevgisi aşılanıyor hem de hayvanlar sevgilerini ifade edebiliyor.

HAYVAN SEVGİSİ UYUMLU BİREY YAPAR

Bu dersler sayesinde, hayvan sevgisi oluşan çocuklarda empati yapma özellikleri de kazandıklarını ifade eden Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, "Yeter ki hayvana nasıl yaklaşacağımızı bilelim" dedi. Yaşamın ayrılmaz parçası olan hayvanların çocukların gelişiminde önemli rol oynadığını ifade eden Poyraz" Hayvan sevgisi çocuğu topluma uyumlu birey yapma da etken olur. Empatinin yanında çocukların ahlaki değerinin gelişmesinde de katkı sağlar. Hayvanla kurulan iletişimin, çocuğun duygusal ve toplumsal gelişimi üzerinde olumlu etki oluşturur" dedi.

HAYVANLAR OYUNCAK DEĞİLDİR

Çocuklara hayvan sevgisi aşılarken dikkatli olunmasının gerektiğini dile getiren Poyraz, "Ebeveynlerin çocuklarına hayvan sevgisi aşılamak isterken, köpeğin alınıp satılabilir ya da terk edilebilir hale getirmek sorumluluk duygusunu azaltacaktır. Satın alınan ya da bakımevinden alınan köpeğin oyuncak gibi görülmesi çocuğun ahlaki değerlerinin zayıflamasına neden olabilir. Bu nedenle sahibi olduğu canlıların yaşam standartlarını da korumak ve sağlamak zorunda kalırsa sorumluluk bilincinin gelişir" şeklinde konuştu.

EĞLENCELİ SAATLER GEÇİRİYORLAR

Bakımevinde eğlenceli saatler geçiren çocuklar Bakımevi sorumlu veteriner hekiminden hayvanlara yaklaşma teknikleri hakkında bilgiler alırken, büyükşehir belediyesinin sokak hayvanlarına verdiği hizmetlerde hakkında da bilgilendirme yapıldı. Kulağında küpe olan hayvanların kısırlaştırıldığı ve aşılarının yapıldığı anlamına geldiğini, küpesi olmayan hayvanları ise bağlı bulunan belediyenin zabıta müdürlüğüne bildirilmesi yönünde uyarılarda bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Poyraz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title