Haberler

Siber Suçlar Çalıştayı - İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy

Abone Ol

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak, "Bildiğimiz, tanıdığımız, duyduğumuz, gördüğümüz ne kadar hain varsa bu acıyı bu millete doğrudan ya da dolaylı yaşatan, ne kadar alçak varsa hiçbirine acımayacağız.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak, "Bildiğimiz, tanıdığımız, duyduğumuz, gördüğümüz ne kadar hain varsa bu acıyı bu millete doğrudan ya da dolaylı yaşatan, ne kadar alçak varsa hiçbirine acımayacağız. 'Kazansalardı ne yaparlardı'yı unutmadan kaybedenlere hukuk ilkeleri içinde hak ettikleri en ağır cezayı vermek ve verdirmek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz." dedi.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen "Siber Suçlar Çalıştayı", Antalya'nın Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde başladı.

Çalıştayın açılışında konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy, her gün yeni suç hikayeleri ve yeni suç türleri ile karşılaştıklarını söyledi.

Siber suçlarla mücadelede suç türleri arttıkça, devlet tarafının mücadele kabiliyetini de ona göre geliştirdiklerini kaydeden Ersoy, Emniyet Genel Müdürlüğünün bu anlamda çok ciddi çalışmalar yaptığını, çok ciddi gelişmeler kaydettiğini dile getirdi.

15 Temmuz

15 Temmuz hain darbe girişimini hatırlatan Mehmet Ersoy, darbe girişiminden sonra devleti ayıklama, temizleme ve devletin kurumlarını yeniden inşa etme sürecine girildiğini, ayıklama sürecinin ardından kurumların bu kadar çabuk eskisinden çok daha iyi noktaya gelebileceğini hiç kimsenin beklemediğini kaydetti.

İçerideki hainleri temizledikçe potansiyelin ve gücün çok daha iyi ortaya çıktığını vurgulayan Ersoy, şöyle devam etti:

"Tarihimizin en büyük ve köklü mücadelesini hep birlikte yapmanın ve bunu başarmanın hazzı içerisindeyiz. Bu mücadeleyi amansız bir şekilde devam ettireceğiz. Bize bir savaş açıldı. Bu savaşın içimizde binlerce hain tarafı oldu. Devletine ve milletine karşı savaşmayı bir görev addettiler. Öyleyse bugün ortaya çıkıp 'Şöyle mağdur olduk, böyle mağdur olduk, biz şunu mu yaptıydık, biz bunu mu yaptıydık' demeye hiç kimsenin hakkı yok. Bildiğimiz, tanıdığımız, duyduğumuz, gördüğümüz ne kadar hain varsa bu acıyı bu millete doğrudan ya da dolaylı yaşatan, ne kadar alçak varsa hiçbirine acımayacağız. Eğer bir savaşa girdilerse, savaşın kazananı ya da kaybedeni vardır. Savaşın mağduru olmaz. 'Kazansalardı ne yaparlardı'yı unutmadan kaybedenlere hukuk ilkeleri içinde hak ettikleri en ağır cezayı vermek ve verdirmek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Biz İçişleri Bakanlığı olarak, Emniyet Genel Müdürlüğü olarak, bütün ilgili birimlerimizle bu ülkenin daha huzurlu, daha mutlu, daha müreffeh, içindeki, dışındaki bütün hainlerle mücadele etmeyi, köklü ve acımasızca mücadele etmeyi her alanda başarabilmiş, Misakımilli sınırları içinde herkesin güvenle, huzurla, barış içinde yaşayabildiği bir ülke olması için bugüne kadar gösterdiğimiz gayretleri bundan sonra da en hızlı ve fedakar şekilde sürdürmeye devam edeceğiz."

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Zaimoğlu

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Sabit Akın Zaimoğlu da iletişim kurma ve bilgiye ulaşma ihtiyacının artık vazgeçilmez olduğu dünyada internetin bireylere çözümler sunan bir araç haline geldiğini söyledi.

Günümüz dünyasında devletlerin ve kritik altyapılarının güvenliği de dahil olmak üzere vatandaşların kişisel bilgileri, bankacılık ve sağlık hizmetleri gibi günlük hayatta birçok önemli faaliyetin internet aracılığıyla yürütüldüğüne dikkati çeken Zaimoğlu, "Bu nedenle istikrarlı ve güvenli bir siber alan ülkemizin olduğu kadar tüm dünyanın vazgeçilmezidir. İnternet sosyal yaşantımızın artık vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. 2016 yılı istatistiklerine göre, arama motorlarından her 60 dakikada 52 milyon arama yapılmakta, 6 milyon tweet atılmakta, süre olarak 52 seneye tekabül eden internet araması gerçekleşmektedir. Yine aynı verilere göre konuşmamı bitirene kadar 2 bin yeni zararlı yazılım üretilecek, 5 milyon dolardan fazla bir meblağ siber suçlar tarafından çalınmış olacaktır." diye konuştu.

Siber suçların anonim kalma imkanı sağladığı için kriminal dünyada en hızlı gelişen suç çeşidi olarak görüldüğünü belirten Sabit Akın Zaimoğlu, siber suçlular tarafından her gün yeni bir metodun kullanıldığını, toplumun bu suçlar nedeniyle zarara uğradığını, bu alanda geleceğe yönelik risklerin de günden güne arttığını da sözlerine ekledi.

Antalya Emniyet Müdürü Uzunkaya

Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ise kolluk kuvvetlerinin mücadele ettiği yeni suç türleri arasına her gün yeni bir bilişim suçunun eklendiğini dile getirdi.

Bilişim teknolojisinin gelişmesiyle birlikte bilişim suçlarına müdahale alanında yeni bilişim sistemleri geliştirildiğini kaydeden Uzunkaya, "Günümüzde adli kolluğun yürüttüğü çalışmalar içerisinde konu başlıkları arasında her gün bilişim suçları kategorisindeki suç oranlarının yükseldiğini görüyoruz. Bunlar içerisinde nitelikli hırsızlık suçlarından tutun, nitelikli dolandırıcılık suçları, kişisel verilerin elde edilmesi, gizliliğin ve özel hayatın ihlali, çocuk pornografisi gibi suçların bu yolla çokça işlendiğini ve pek çok mağdurun her geçen gün yürütülen soruşturmalarda adli işlemlerde yoğunluk kazandığını görüyoruz." şeklinde konuştu.

Siber suçlarla mücadelede il şube müdürlükleri ile koordinasyon sağlamak ve motivasyonu artırmak, gelişen teknoloji, idari ve hukuki süreçler konusunda bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlenen çalıştayda, adli bilişim, siber güvenlik, siber suçlar soruşturma, siber suçlar önleme konuları ele alınacak.

UBER, AIRBND, Mastercard, Western Union, Facebook, FBI ve Chainanalysis'ten konuk katılımcıların bulunduğu çalıştay, 24 Kasım'da sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü İçişleri Bakanlığı Antalya Belek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title