Haberler

Şiddet Kurbanı Ağrılı Melek'e Kadınlar Toprak Attı

Abone Ol

Ağrı'nın Hamur ilçesinde birlikte yaşadığı ailesi ve kocasının tuvalete kapatarak 'ölüme terk ettiği 'şiddet kurbanı iki çocuk annesi 24 yaşındaki Melek Karaaslan'ı son yolculuğuna kadınlar uğurladı.

Ağrı'nın Hamur ilçesinde birlikte yaşadığı ailesi ve kocasının tuvalete kapatarak 'ölüme terk ettiği 'şiddet kurbanı iki çocuk annesi 24 yaşındaki Melek Karaaslan'ı son yolculuğuna kadınlar uğurladı.

Hamur'un Çağlayan Köyünde Hanım- Kasım Levent çiftinin 8 çocuğundan biri olan Melek, 16 yaşında ilçe merkezinde çobanlık yapan Ferdi Karaaslan ile görücü usulu ile evlendirildi. Hamur'un Kale Mahallesine gelin olarak giden Melek, eşinin ailesi ile birlikte aynı evi paylaştı. 'Çocuk geline' ilk günden beri eşi Ferdi Karaaslan ile birlikte kayınvalide, kayın peder ile kayın biraderi şiddet uygulamaya başladı. İddiaya göre bir kış günü şiddetten kaçan Melek Karaaslan, ilk çocuğunu Ağrı'nın buz gibi soğuğunda sokakta dünyaya getirdi. Cansız bebeği ile eve dönen Melek'te davranış bozukluğu ile travma görüldü. Evliliğinden şimdi 1,5 yaşındaki Miraslan ve 4 yaşındaki Akın isimli iki oğlu bulunan Melek Karaaslan, birkaç kez babası Kasım Levent tarafından Çağlayan Köyüne götürüldü. Ancak araya giren aile büyükleri, 'namus meselesi', 'Kadının yeri kocasının yanıdır' denilerek genç kadın kocasının evine gönderildi.

İstanbul'da çalışan ağabeyi Reis Levent'in gelmesi ve kız kardeşi Melek'i görmek istemesi üzerine olay üzerinde sır perdesi kalktı. Reis Levent, Evlerinin kapısı kilitliydi. Kayın validesini buldum. Eve geldi ısrar ettim ve tuvaletin kapısını açarak işte Melek dedi. Düğüne gittiği söylenen Melek, çok perişan bir durumdaydı. 60 kilo kadar olan kardeşim, 30 kilo bile yoktu diyerek evine döndü ve durumu babasına anlattı. Bunun üzerine geçen hafta Kasım Levent, oğlu ile birlikte damadı Ferdi Karaaslan ve ailesinden kızına şiddet gösterdiği, işkence yaptıkları gerekçesiyle şikayetçi oldu. Polislerle gittiği evden kızını alan Kasım Levent, Melek'i 18 Temmuz günü Ağrı Devlet Hastanesine götürdü. 'Öldüremedikleri için ölüme terk etmişler' denilen ve ruh sağlığını kaybeden Melek Karaaslan 19 Temmuz günü ise önce ambulansla Erzurum'a buradan da ambulans uçakla Ankara'ya sevkedildi. 25 Temmuz günü de Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşama veda eden genç kadının cenazesi, kadın derneklerinin girişimi ile Ankaradan dün Ağrı'ya getirildi.

Melek Karaaslan'ın cenazesini havalimanından annesi Hanım, babası Kasım, ağabeyi Reis ile amcası Enver Levent ile yakınları tarafından alınarak Ağrı Belediyesine ait cenaze yıkama arabasına konuldu. Kadın imam ve hemşireler, genç kadını Ağrı- Van karayolunda bir akaryakıt istasyonu önüne götürdüler. Burada kadın din görevlisi ve hemşireler tarafından cenaze yıkandı. Hemşireler, Melek'in karnına çektiği bacaklarını eklem kilitlenmesi olduğu için açamadıklarını söylediler. Daha sonra Hamur'a 40 kilometre uzaklıktaki Çağlayan köyünde ise tabutunu yine kadın dernekleri ve hemcinsleri taşıdı. Melek'in köyde kılınan cenaze namazından sonra sonra mezara konulmasında, üzerine toprak atılmasında yine kadınlar ön plandaydı.

Melek Karaaslan'a Ağrı Devlet Hastanesinde yapılan tıbbi müdahalede bulunan uzmanlardan biri, genç kadının sistematik olarak işkence gördüğünü söyledi. Aynı uzman kişi Melek'e adını ve soy adını sorduk. Türkçe bilmiyordu. Onun için Kürtçe konuşmaya başladık. İsmini doğru söyledi ama soy adını hatırlamadı. 'Çocukların var mı 'diye sorduk. İki çocuğu olduğunu söyledi ama isimlerini hatırlayamadı. Eşinin ailesi çevredeki komşularına bulaşıcı hastalığı olduğunu belirterek bir odaya kapattıklarını yayıyor. Kızın kendi ailesine yakınları tepki gösteriyor. 'Neden sahip çıkmadınız' diye. Aile kızlarını almaya gittiğinde silah çekildiği için fazla üzerine gidemiyor. Melek ile görüşmemiz sırasında hangi mevsimde ve hangi ayda olduğumuzu sorduk. Mevsimin İlkbahar olduğunu belirtti ancak hangi ayda olduğumuzu söyleyemedi. Cenaze yıkanırken eklem tutulması olduğu için kollarını, bacaklarını tam olarak açamamışlar. Uzun süre çok olumsuz koşullarda kıvrılarak yattığı için eklem kilitlenmesi olmuş. Zaten bulunduğu yere güneş küçücük bir pencereden giriyormuş. Yaraları enfeksiyon kapmıştı ve her tarafı kurtlanmıştı. Melek'i yaşatamadık ama ölüm bir bakım onun için kurtuluş oldudiye konuştu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Melek Karaaslan Kasım Levent Çağlayan Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title