Şiir Dizesinin Fotoğrafını Çekiyorlar
Akademi İstanbul çok farklı bir fotoğrafçılık eğitimine imza atıyor.
Eğitimler moda, çocuk, yemek, mekan, düğün fotoğrafçılığı için gerekli teknik ve pratik eğitimlerde branşlaşmak isteyen profesyonel fotoğrafçı adaylarına yönelik olacak.
12 Kasım 2012'de başlayacak eğitimde profesyonel tekniklerin yanı sıra kavramsal fotoğrafçılık üzerine de eğitim verecek kadroda piyasada birçok farklı işe imza atmış Gülüm İmrat, Gökçe Pehlivanoğlu, Murathan Özbek, Akif Çelikel gibi isimler yer alıyor. "Bir bankacının, avukatın, mühendisin fotoğraf çekmesi ve bakış açısı yakalaması onu rehabilite eder" diyen Gökçe Pehlivanoğlu eğitimin her yaştan her tür hobiciye hitap edebileceğini söylüyor.
Teknik Eğitimin Yanında Bakış Açısı
Program eğitmenlerinden Murathan Özbek "fotoğrafa ilgi duyan herkese ışık, renk, lens tekniklerini öğretiyoruz. Fakat fotoğrafçılığı bir sanat olarak görecekseniz bakış açısı çok önemli. Öğrencilerimize Nazım Hikmet veya Sezai Karakoç'un bir dizesinin fotoğrafını çekin şeklinde ödevler veriyoruz. Sanatın her dalında bu özgün bakış açısına ihtiyaç var" şeklinde konuşuyor.
Fotoğrafçılıkta Branşlaşmak Önemli
Moda, çocuk, yemek, mekan, düğün fotoğrafçılığı için gerekli teknik ve pratik eğitimler branşlaşmak isteyen profesyonel fotoğrafçı adaylarına sunuluyor. Her bir durum karşısında ayrı tekniklerin kullanıldığını belirten Gülüm İmrat "Akademi İstanbul'da eğitim gören fotoğrafçı adayları eserleriyle farklılaşabilecek. Çünkü bizim eğitimimiz sadece bir makineyi kullanmak değil duruma ve şartlara göre teknik ve bakış farklılıklarını yaratmak" ifadesini kullanıyor.
Stüdyo ve Gerçek Hayat
İstiklal Caddesi üzerinde yer alan Akademi İstanbul'da fotoğraf eğitimi teorik kısım dışında hem sokakta hem doğal mekanlarda hem de insan portreleri üzerinde yoğunlaşıyor. Ayrıca okul binasına yakın stüdyolarda da ışık, deklanşör, lens ve her türlü aparatın da içinde olduğu pratik eğitimler yapılabiliyor.
Toplumsal Konularla İlgili Fotoğraf Yarışması
Akademi İstanbul yönetim kurulu başkanı Ural Aküzüm Türkiye'nin toplumsal sorunları ile ilgili fotoğraf yarışmaları düzenleyeceklerini söylüyor. Bu yarışmaların sonunda hem Anadolu'dan hem de İstanbul'dan birçok öğrenciye burs verebileceklerini ve bu eserleri kitaplaştıracaklarını belirtiyor. Türkiye'nin kanayan yaraları kadın erkek eşitliği, azınlıklara ilişkin sorunlar, toplumsal katılım gibi konular üzerine çalıştıklarını da belirtiyor.