Haberler

Siirt İl Özel İdare Yeni Hizmet Binasının Temeli Atıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Siirt İl Özel İdaresi Hizmet binası inşaatının temeli, Siirt Valisi Ahmet Aydın tarafından düzenlenen bir törenle atıldı.

İnşaat alanında düzenlenen temel atma törenine, Vali Aydın'ın yanı sıra; Belediye Başkanı Selim Sadak, İl genel Meclis başkan vekili Cahit Türköz, İl genel meclis üyeleri, il özel idaresi genel sekreter vekili Ahmet Bülbül, daire amirleri, Özel idare birim müdürleri ile personellerinin yanı sıra kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Yeni yapılacak hizmet binası içinde; İl Özel İdaresi'nin karar organları İl Genel Meclisi, il encümeni gurup odaları müdürlükler ve toplantı odaları ile yeşil alanı bulunan hizmet binasının temel atma töreninde konuşan Vali Aydın "Bugün burada 5 milyon 640 bin TL muhammen bedelle ihaleye çıkan ve Eylül 2014 'te tamamlanması hedeflenen güzel bir binanın temelini atıyoruz. Kamu hizmet binaları, kurumların prestiji konumundadır. Binaların güzel ve hizmete cevap verecek modern bir yapıda olması, hizmet veren personelin de verimini ve çalışma şevkini artıracaktır."dedi.

Yeni yapılacak Valilik hizmet binasının yapımı için Kik'ten onay beklediklerini ifade eden Vali Aydın,"Şuan kullanılan Valilik hizmet binasının Müze olacağını, Valilik önündeki tapu kadastro binasının yıkılarak toplamda 16 bin m2'lik yeşil alan üzerinde şehir parkı yapılmasını planlıyoruz. Bütün bu yatırımlar Siirt'imize yakışıyor ve Siirt bunları hak ediyor."dedi.

Meclis Başkan vekili Cahit Türköz ise;"Siirt ilimize yakışır bir binanın temel atma töreninde birlikteyiz, Kendi öz kaynaklarımızla bugün bu binanın temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Ben emeği geçen başta sayın Valimiz Ahmet Aydın olmak üzere, Genel Sekreterimize, İl Genel Meclisi üyelerimize ve kurumumuzda çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dualar edilerek, Vali Ahmet Aydın, diğer protokol üyeleri birlikte düğmeye basarak, Özel idare yeni hizmet binası inşaatına ilk harcı döktü.

5 milyon 640 bin liraya mal olacak, İl Özel İdaresi yeni hizmet binası; 2 bin 114 m2'si kapalı, toplamda 8 bin 623 m2'lik alanda, hizmet verecek bina, beş kattan oluşacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Bülbül Selim Sadak Ahmet Aydın Siirt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title