Haberler

Siirt'te Gaziler Günü Kutlandı

Güncelleme:
Abone Ol

Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'e, Sakarya Meydan Savaşından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce "Gazilik" unvanı verilmesi nedeniyle kutlanan "Gaziler Günü", İlimizde de çeşitli programlarla kutlandı.

Gaziler Günü nedeniyle Siirt Valiliğince hazırlanan anma programı çerçevesinde; ilk tören Atatürk Anıtında yapıldı.

Ulu Önder Atatürk ve ebediyete intikal eden şehit ve gazilerin anısına yapılan saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı'ndan sonra, Öğrencilerin şiir okumasının ardından, Siirt Anadolu Ticaret Meslek Lisesi edebiyat öğretmeni Buket Gazelci' in günün önem ve anlamını belirten konuşmasıyla, buradaki tören sona erdi.

Gaziler Günü anma programı, Siirt Valisi Ahmet Aydın ve protokol üyeleri Şehit ve Gazi Dernekleri Federasyonu ile Muharip Gaziler Derneği Siirt Şube Başkanlığını ziyaret ederek günlerini kutladılar.

Ziyaret sırasında; şehit yakınları ve gazilerin talep ve sorunlarını dinleyen Vali Aydın, "Devlet olarak her zaman şehit ve gazi ailelerimize destek veriyoruz. Unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize saygın kişiliklerine yaraşır yaşam koşulları sunmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Devlet olarak daima yanlarında olmamız gerektiğinin bilinci ile her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz."dedi.

Şehit ve Gazi Dernekleri Federasyonu ile Muharip Gaziler Derneği üyelerine gün anısına çeşitli hediyeler veren Vali Aydın, buradaki ziyaretlerin ardından Garnizon komutanlığınca gün anısına Gaziler onuruna verilen yemeğe katıldı.

Gaziler günü anma programına, Siirt valisi Ahmet Aydın, Siirt Ak Parti Milletvekilli Afif Demirkıran, Garnizon komutanı Tuğgeneral Halil Soysal Siirt Belediye Başkan vekili Seyfettin Aydın, Şehit ve Gazi Federasyonu başkanı Lütfi Yiğit, Muharip Gaziler Derneği başkanı Halil Bedük, Askeri erkan, kurum müdürleri, siyasi parti ve stk il temsilcileri, şehit ve ailelerinin yakınları Gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Sakarya Eylül Siirt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title