Haberler

Siirt'te İlk Defa "Anjiyo" Yöntemiyle Ameliyat Yapıldı

Abone Ol

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sübet Razi adlı hastaya anjiyo yönteminin uygulanması- Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Fikret Can'ın konuşması- Siirt Devlet Hastanesi Başhekimi ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muzaffer Aslan'ın konuşması- Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çağdaş Kaynak'ın konuşması- Detaylar Siirt'te ilk defa "anjiyo" yöntemiyle ameliyat yapıldı- Daha önce koroner anjiyografi ameliyatlarının yapılmadığı Siirt'te ilk defa bir hastaya anjiyo yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sübet Razi adlı hastaya anjiyo yönteminin uygulanması- Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Fikret Can'ın konuşması- Siirt Devlet Hastanesi Başhekimi ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muzaffer Aslan'ın konuşması- Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çağdaş Kaynak'ın konuşması- Detaylar Siirt'te ilk defa "anjiyo" yöntemiyle ameliyat yapıldı- Daha önce koroner anjiyografi ameliyatlarının yapılmadığı Siirt'te ilk defa bir hastaya anjiyo yapıldı. Daha önce koroner anjiyografi ameliyatlarının yapılmadığı Siirt'te ilk defa bir hastaya anjiyo yapıldı.Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Fikret Can, anjiyo yönteminin kentte ilk kez Siirt Devlet Hastanesi'nde Sübet Razi (48) adlı hastaya uygulandığını söyledi.Anjiyo ünitesi açılmasının 4 yıllık hayalleri olduğunu ifade eden Can, şunları dile getirdi: "Bu hayalimiz gerçekleşti. Allah'ın izniyle bundan sonra Siirt'teki hastalar dışarıya sevk edilmeyecekler. Kardiyololik problemleri olan hastalarımız artık dışarıya gönderilmeyecekler. İnşallah bu hastanede şifa bulup evlerine geri dönecekler. Anjiyo ünitesinin hayırlı olmasını diliyorum."Anjiyo ameliyatına katılan Siirt Devlet Hastanesi Başhekimi ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muzaffer Aslan ise, anjiyo ünitesinin açılmasıyla beraber il dışına hasta sevklerinin sonlanacağını belirtti.Anjiyo ve kalp hastalıkları için Batman ve Diyarbakır'a sevk edilen bazı hastaların yolda hayatını kaybettiğine dikkati çeken Aslan, "Özellikle son bir yıl içinde 3 bin hastanın sadece anjiyo ve kalp hastalıkları için Batman ve Diyarbakır'a sevk edilmesi ve aralarında genç yaşta olan hastalarımızın yolda kaybedilmesi açısından anjiyo ünitesi önem arz etmektedir. Anjiyo ünitesinin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çağdaş Kaynak da, ilk hastaları olan ve aynı zamanda şeker hastası olan Razi'nin, göğüs rahatsızlığı şikayetiyle kendilerine başvurduğunu belirtti.Razi'ye koroner anjiyografi yönetiminin uygulanması kararının alındığını dile getiren Kaynak, şunları kaydetti: "Hastamıza yaptığımız tetkiklerde efor testi pozitif saptanması üzerine hastaya koroner anjiyografi kararı alındı. İmkanlarımızın da uygun olması sebebiyle hastamıza da risklerini, komplikasyon oranlarını anlatıp hastamıza anjiyo programı yaptık. Bugün bunu gerçekleştirmiş olmaktan gerçekten mutluluk duyuyoruz. Bundan sonrası için de hastalarımızın acil müdahalelerini ilimizde yapacak olmaktan da gerçekten mesleki anlamda da mutluluk duymaktayım. Halkımız için hayırlı olsun."

Kaynak: AA / Güncel

Muzaffer Aslan Diyarbakır Batman Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title