Siirt Üniversitesi Ukrayna'dan Koyun İthal Etti
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Koyunlardan görüntüler Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman'ın açıklaması Siirt Üniversitesi Ukrayna'dan koyun ithal etti Siirt Üniversitesi bölgedeki hayvancılığın geliştirilmesi ve Türkiye'deki kırmızı et sıkıntısının giderilmesi amacıyla Ukrayna'dan koyun ithal etti Siirt Üniversitesi bölgedeki hayvancılığın geliştirilmesi ve Türkiye'deki kırmızı et sıkıntısının giderilmesi amacıyla Ukrayna'dan "Romanov" ırkı 50 koyunu ithal etti.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Koyunlardan görüntüler
Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman'ın açıklaması Siirt Üniversitesi Ukrayna'dan koyun ithal etti
Siirt Üniversitesi bölgedeki hayvancılığın geliştirilmesi ve Türkiye'deki kırmızı et sıkıntısının giderilmesi amacıyla Ukrayna'dan koyun ithal etti
Siirt Üniversitesi bölgedeki hayvancılığın geliştirilmesi ve Türkiye'deki kırmızı et sıkıntısının giderilmesi amacıyla Ukrayna'dan "Romanov" ırkı 50 koyunu ithal etti.
Ukrayna'dan getirilen "Romanov" ırkı 50 koyun, Kezer yerleşkesi Veteriner Fakültesi barınaklarına konuldu.
"Romanov" ırkı koyunların yerli ırklarla çiftleştirilerek, geliştirilmesi planlanıyor.
Barınaklardaki koyunları inceleyen Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, hayvancılığın bölgenin en önemli gelir kaynağı olduğunu belirterek, Veteriner Fakültesinin keçi ve koyun yetiştiriciliğine katkıda bulunmak, üreticilerin daha karlı bir hayvancılık yapmasını sağlamak amacıyla, çeşitli projeler yürüttüğünü ifade etti.
Prof. Dr. Erman şöyle konuştu:
"Bölgede özellikle küçükbaş hayvan yetiştiriciliği konunda söz sahibi bir fakülte olmasını hedeflemektedir. Bu çerçevede Ukrayna'dan 50 baş Romanov ırkı koyunu fakültemize getirdik. Bu koyun ırkının özelliği 3 yılda 2 doğum yapması ve ikinci, üçüncü, dördüncü yıllarda her doğumdaki yavru sayısının daha da artmasıdır. Özellikle yavruların ekonomik katkılarından dolayı üreticileri oldukça rahatlatacak bir projedir."
Daha öncede "Boer" ırkı keçi ile ilgili çalışma yaptıklarını aktaran Prof. Dr. Erman, bu keçilerden yapılan suni tohumlama yöntemiyle ilk oğlakları aldıklarını bildirdi.