Haberler

Silah Seslerinin Sabaha Kadar Dinmediği Yüksekova'dan İlk Görüntüler

Güncelleme:
Abone Ol

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Yükseova'da dün gece yaşanan çatışmalar sırasında yaşanan dehşet gün ışıyınca ortaya çıktı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde çıkan olaylar nedeniyle dün saat 23.30'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, güvenlik güçleriyle teröristler arasında sokak aralarında çatışmalar aralıklarla sabaha kadar sürdü. Silah sesleri sabah kesildi. Gece yaşanan olayların ardından yaşanan vahşet gün ışıyınca ortaya çıktı.

ÇATIŞMALARIN İZLERİ GÜN IŞIYINCA ORTAYA ÇIKTI

Yüksekova'da gece yaşanan çatışmalar gün ışıyınca kesildi. Sabah silah seslerinin duyulmadığı ilçede halk çatışmaların izlerini silmeye çalışıyor. Çatışmalar sonrası ortaya çıkan görüntülerde evlerin duvarlarının delindiği ve kullanılmaz hale geldiği görülüyor.


SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI DİNLEMEDİLER

Hakkari Valiliği çıkan olaylar nedeniyle Yüksekova İlçesi'nde dün gece saat 23.30'dan ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının ilan etti. Yasağın hemen ardından ilçenin Orman ve Eski Kışla mahallelerinde silah ve patlama sesleri duyuldu, bir çok kişi yasağa uymayarak sokaklara çıktı.


TENCERE VE TAVALARLA SOKAĞA ÇIKTILAR

Ellerindeki tava, tencere kapaklarını birbirine vurarak sokaklarda protesto gösterisi yapan gruplara güvenlik güçleri sık sık müdahalede bulundu. İlçenin çeşitli mahallelerinde terör örgütü PKK yandaşları, zırhlı araçlarla devriye gezen polis ekiplerine barikat kurup taş atarken, güvenlik güçleri de basınçlı su ve gaz bombasıyla müdahale etti.


SİLAH SESLERİ SABAH KARŞI KESİLDİ

Yüksekova'nın çeşitli mahallelerinde çıkan çatışmalar nedeniyle gece boyu aralıklarla duyulan silah sesleri sabah saat 07.30 sıralarında kesildi.


HDP'Lİ ZEYDAN; 3 ÖLÜ VAR

Yüksekova'da bulunan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, kendilerine gelen bilgilere göre ilçede gece boyu süren çatışmalarda 3 kişinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını ileri sürdü. Zeydan şunları söyledi:

"Yüksekova'da dün saat 23.30'da ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından ilçenin eski Kışla, Orman ve Mezarlık mahallelerinde çatışmalar yaşandı. Çatışmada bize gelen bilgilere göre 10 sivil insanın yaralandığını ve bu yaralılardan 3'ünün yaşamını yitirdiği yönünde. Bu yaralıları almak için bölgeye ambulansların geliş gidişlerine de izin verilmedi. Vatandaşlar yaralıları kendi imkanlarıyla hastaneye götürmek istiyor. Ama güvenlik güçleri buna da izin vermiyor. Bizler de bir milletvekili olarak o bölgeye giremiyoruz. Halk kendi kaderiyle baş başa bırakılmış durumda"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Zeydan Yüksekova Yükseova Hakkari Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (281)

GERİLLA GELİYOR:

SİZ MERAK ETMEYİN MASUM GENÇLERE SAVAŞ TECRÜBESİ OLMAYANLARLA ÇATIŞIN GERİLLA ARTIK SAHATA AKTİF ROL OYNAYACAĞINI AÇIKLARDI TÜRKİYE SAVAŞ SAHASINA ÇEVİRİLECEK İST. ANK. İZMR DE FEDAİ EYLEM YAPILACAK YÜKSEKOVA 2. Cİ KOBANE OLACAK. . HA BİDE YÜKSEKOVADA 2 AKREP TİPİ PANZERİN İMHA FOTULARINI VERMİYORSUNUZ GÖZLERİMLE GÖRDÜM PARAMPARÇA OLMUŞTU 2 AKREPTE YERLER HEPSİ KANDI . .

Yanıtla6180
kurtalanlı kürt:

her biji gewer allah yardımcılar olsun şehid namirin

Yanıtla12413
rteye hayir:

Yasasin ic savas akp nin erdoganin yeni slogani buymus ugur isilak yakinda sarkisini cikartir piyasaya

Yanıtla948
levent:

Burasi suriye degil burasi turkiye rte baskan olmayinca kudurdu seni baskan partinizide basbakan yaptirmiyacagiz kahrolsun erdogan kahrolsun saray kahrolsun diktator erdogan

Yanıtla8411
Dejavu:

Ulan Kürtler bunun intikamını almazmı sanıyorsunuz. Daha çok asker polis geberir

Yanıtla5036
vangolu:

devleti dinlemeyeni vurun acimayin.ne demek sokaga cikma yasagi var utanmadan sikilmadan sokaga cikiyorlar demekki hepsi terorist.kurtluk bu degil

Yanıtla2656
ÜLKÜ 07:

İŞTE AKP NİN ÜLKEYE GETİRDİĞİ BARIŞ SÜRECİ.BAKALIM TAHT İÇİN BAŞKA NERELERİNİ VERECEKLER.

Yanıtla1561
Anadoluda Gerçek Türk Yok:

Allah T. C Devletinin Belasını Versin Onlarca Kürd Gencini Öldürdü Katil T. C Terörist Türkiye

Yanıtla5224
kürdümMobil-ANDROID:

yeter bizim adımızı pkk yla bi arda almayın artık. hıristiyan ı, Zerdüşt ü dinsiz imansız lar örgütünü bizimle bir anmayin. bitirin şu teröristleri, veya açıkca vurma emri verin, bitirelim bu işi.

Yanıtla3734
batmane:

Ozelbirlikler katliam yapiyor her tarafi yakip yıkıyor allah kahretsin

Yanıtla4125
Tüm 281 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title