Haberler

Şili'de 7.4 büyüklüğünde deprem! Tsunami uyarısı yapılmadı, can ya da mal kaybı yok

Güncelleme:
Abone Ol

Güney Amerika ülkesi Şili'de 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 117 kilometre derinlikte kaydedilen sarsıntı sonrası tsunami uyarısı yapılmazken, can ya da mal kaybı bildirilmedi.

Güney Amerika ülkesi Şili'nin kuzeyinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Büyük korkuya neden olan sarsıntı sonrası tsunami uyarısı yapılmazken şu ana kadar can ya da mal kaybı bildirilmedi.

TSUNAMİ UYARISI YAPILMADI

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), depremin merkez üssünün Antofagasta bölgesine bağlı San Pedro de Atacama olduğunu açıkladı. 7,4 büyüklüğündeki deprem, yaklaşık 117 kilometre derinlikte kaydedildi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmazken, şu ana kadar can ya da mal kaybı bildirilmedi.

HALKTA BÜYÜK PANİĞE NEDEN OLDU

Depremin, Peru'nun güney bölgeleri Tacna ile Arequipa'da da hissedildiği ve halkta paniğe yol açtığı bilgisi paylaşıldı. Ulusal Afet Önleme ve Müdahale Servisi'nden (Senapred) yapılan açıklamada, depremin olası zararlarının değerlendirildiği belirtildi. Deniz Kuvvetleri Hidrografi ve Oşinografi Servisi'nden (SHOA) yapılan açıklamada ise Şili kıyılarında tsunami uyarısına yol açacak gerekli koşulların karşılanmadığı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Doğal Afetler Güney Amerika Acil Durum San Pedro Güncel Deprem Dünya Şili Deprem Acil Durum Doğal Afetler Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (17)

peder ozonyo:

deprem derinlerede olduğu için yüzeye etkisi olmaz .insanlar bunu 4 gibi hissetmişlerdir .bizdeki gibi 10 km civarında olsaydı felaket olurdu.

Yanıtla2277
White Turk:

117km derinlikteki deprem burdada ev yıkmaz. 3km altındaki depremle kıyaslamak çok cahilce.

Yanıtla1075
Hep Hiçlik miş:

Şili.. Fiji midir acaba ? Fiji li bir arkadaşım vardı yıl 1996 da.. ismi "Elli" idi. Güler yüzlü.. iyi birisiydi.

Yanıtla587
Leven Ergün:

BAZI KONULAR SADECE ORTADOĞU ÜLKELERİNE HAS BİR DURUM, BİZDE BU GRUBUN MÜDAVİMİYİZ ZATEN

919
semson 12:

ajdar

117
Hakan Gümüş:

geçmiş olsun şili

09
Hep Hiçlik miş:

O pardon.. "Şile" galiba "Chile" imiş. Chile-li arkadaşlarımda vardı galiba

Yanıtla3310
Marko Apostolidis:

bende geçen gün bir okula yazı yazdım kızın soy ismi neydi diye. beraber okuduk bana hep göz kulak olurdu, yaşımız aynı olsada abla gibiydi. yunandı, umarım soy ismini verirler ve bulurum. altın kalpli bir kızdı... bazen yunanistanda umut ettim ben bir şey öderken kasada o var... burnundaki yara izinden tanırım... ona saygım çok yüksek...

115
İSMAİL KILINÇ:

Haberde bile kışkırtma teorisi var bak 7.4 oldu bir kişi ölmedi ğibi.7.4 orduda bizdeki gibi gündüzünde sayarsak 3 adet mi oldu,olduda KAÇ SN SÜRDÜ?ddbremin büyüklüğü kadar süreside önemlidir 30 sn süren 7.4 deprem halat eder kısa sürenler pek etkisi olmaz

Yanıtla1121
YalancıSavar:

Deprem in 7,4 gibi veya 6. 8 gibi büyüklüğü kadar ne kadar sürdüğü de önemli. 10-15 saniye sürerse yıkıcı olmayabilir ama 30 saniyeyi geçtimmi yıkım başlar.

Yanıtla1218
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title