Haberler

Silkmede 120 Kiloyla Avrupa Rekoru Kıran Aylin, 3 Altın Mada

Abone Ol

Avrupa Halter Şampiyonası'nda Bayanlarda 53. Kiloda Yarışan Aylin Daşdelen, Koparmada, Silkmede ve Toplamda Altın Madalya Kazandı. Daşdelen, Şampiyonada 3 Altın Madalyanın Sahibi Olurken, Silkmede 120 Kiloluk Kaldırışıyla Avrupa Rekoru Kırdı.

Avrupa Halter Şampiyonası'nda bayanlarda 53. kiloda yarışan Aylin Daşdelen, koparmada, silkmede ve toplamda altın madalya kazandı. Daşdelen, şampiyonada 3 altın madalyanın sahibi olurken, silkmede 120 kiloluk kaldırışıyla Avrupa rekoru kırdı.

Belarus'un başkenti Minsk'te devam eden şampiyonanın ikinci gününde bayanlar 53 kiloda Aylin Daşdelen, koparmada kaldırdığı 88 kilo ile Avrupa şampiyonu oldu. Silkmede 120 kiloluk kaldırışıyla Avrupa rekoru kıran Türk sporcu, toplamda da 208 kiloya ulaştı ve 3 altın madalya ile Avrupa Şampiyonu oldu.

Aynı kiloda yarışan diğer Türk haltercisi Sibel Özkan ise koparmada 84 kiloyu kaldırarak, Avrupa beşincisi oldu. Sibel, silkmede kaldırdığı 108 kilo ve toplamda da 192 kiloyla 4. sırada yer aldı.

MİNSK / DHA

(Tür: Spor)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title