Haberler

Simav'da Deprem Dehşeti

Abone Ol

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde dün gece meydana gelen 5, 9 büyüklüğündeki depremde, 4 kişi hayatını kaybetti.

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde dün gece meydana gelen 5, 9 büyüklüğündeki depremde, 4 kişi hayatını kaybetti. Şiddetli sarsıntı sonrasında 5 katlı binanın alt katındaki işyerinin çökmesiyle apartman, bitişikteki binanın üzerine yan yatarak mucize eseri yıkılmaktan kurtuldu. Deprem sırasında bazı dairelerde sobaların devrilmesiyle küçük yangınlar çıktı. Hasar gören ve evdeki eşyaların çoğunluğunun yıkıldığı binalara giremeyen insanlar, 7 dereceye kadar düşen sıcaklıkta geceyi sokaklarda yaktıkları ateşin çevresinde geçirdi. Çoğunluğu öğrenci yüzlerce kişi ise ilçeden ayrılmak için otogara akın etti.

Dün saat 23. 15'te merkez üssü Simav olan 5. 9 büyüklüğünde deprem, Kütahya'nın yanısıra Türkiye'nin Marmara, Ege İçanadolu bölgesindeki illerde de hissedildi. 10'u aşkın ilde insanları sokaklara döken depremde 80 yaşında Mustafa Akıllan, 18 yaşındaki Hüseyin Oran, 48 yaşındaki Halil Yıldırım ile 75 yaşındaki Müyesser Pehlivan hayatını kaybetti, 4'ü ağır 80 kişi de yaralandı. Depremde en büyük hasar, merkez üssü Simav'da meydana geldi. Evlerin büyük çoğunluğunda, derin çatlaklar meydana geldi. Özellikle televizyon, buzdolabı gibi elektronik ürünler ile mutfak ve vitrinlerdeki eşyalar sarsıntıların etkisiyle devrildi.

5 KATLI BİNADAN MUCİZE ESERİ YIKILMADI

Sarsıntıda en fazla hasar, 4 Eylül Mahallesi Hamza Özcan Sokak'daki 5 katlı apartmanda meydana geldi. Binanın alt katındaki işyerinin çökmesiyle birlikte birinci kattaki daire, zemin kat seviyesine düştükten sonra yandaki 4 katlı binanın üzerine yan yatarak mucize eseri yıkılmadı. Bu sırada apartmandaki dairelerin bazılarında ısınmak için kullanılan sobaların devrilmesiyle küçük yangınlar çıktı. Sarsıntı sırasında üzerine dolap düştüğü için yaralanan Alpay Özen, eşi Cansel Özen 14 yaşındaki kızı Şeyma Özen ile 3 yaşındaki oğlu Ali Mert Özen ve diğer apartman sakinleri, itfaiye ekiplerinin yardım merdiveni ile kurtarıldı.

Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen Alpay Özen, "Çocukları uyutmaya çalışırken önce öncü ardından da büyük deprem meydana geldi. Sonra büyük bir gürültüyle apartmanda yıkılma oldu. Kendimizi güçlükle kurtarabildik" dedi. İlçedeki çok sayıda işyeri ve evin camları kırıldı, binaların sıvaları döküldü.

10 ÖĞRDENCİ TAHLİYE EDİLDİ

İlçede Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı yurtlardan Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nin yurdunda kalan 10 öğrenci daha yeni bina olan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin yurduna götürüldü. Okulların 19 Mayıs nedeniyle tatil olmasından dolayı da yurtlarda öğrenci bulunmadığı bildirildi. İlçede incelemelerde bulunan Kütahya Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, 2009 depreminde zarar gören ve güçlendirmeleri yapılan okullarda hasarın daha büyük olduğunu, ancak kullanılan okullarda eğitimi aksatacak zararın meydana gelmediğini, kesin incelemenin daha sonra yapılacağını bildirdi.

TAKVİYE POLİS EKİPLERİ GÖNDERİLDİ

İlçedeki dehşet anlarının ardından vatandaşların evlerine girmemeleri üzerine Kütahya ve çevre illerden çok sayıda polis ekibi, bölgeye kaydırıldı. Ekipler ikişerli, üçerli gruplar halinde sokak aralarında dolaşarak güvenliği özellikle de hırsızlık olaylarına karşı önlem aldı.

İNSANLAR SOKAKTA ATEŞ ETRAFINDA SABAHLADI

Çok sayıda artçı sarsıntının da meydana geldiği ilçede yeni depremlerin olmasından endişe eden vatandaşlar, sokaklarda, parklarda ateş yakarak topluca ısınmayla çalıştı. Bazı vatandaşlarda geceyi araçlarında geçirmeye tercih etti. İlçe garajında evlerine gitmeyi bekleyen birçok üniversite öğrencisi, 2009 yılındaki depremi de yaşadıklarını dile getirdi. Öğrencilerden Mehmet Akif Erol, 2009 yılındaki depremde balkondan atlayınca kolunun kırıldığını, bu kez de kaçmaya çalışırken dolaba çarparak kaşının yarıldığını, burnunun kırıldığını söyledi.

TÜM İHTİYAÇLAR GİDERİLECEK

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan ise, günün ağarmasıyla net tablonun ortaya çıkacağını, insanların sağduyulu olmalarını, tüm ihtiyaçlarının giderileceğini dile getirdi. - Kütahya / Simav

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title