Haberler

Şırnak - İdil'de Hdp ile Hüda-Par Çatışması 2 Ölü

Abone Ol

İdil'de HDP ile Hüda-Par çatışması 2 ölü ŞIRNAK'ın İdil İlçesine bağlı Kozluca Köyü'nde seçim propagandası sırasında HDP'liler ile Hür Dava Partisi (Hüda-Par) üyeleri arasında silahlı çatışma çıktı, 2 kişi öldü.

İdil'de HDP ile Hüda-Par çatışması 2 ölü

ŞIRNAK'ın İdil İlçesine bağlı Kozluca Köyü'nde seçim propagandası sırasında HDP'liler ile Hür Dava Partisi (Hüda-Par) üyeleri arasında silahlı çatışma çıktı, 2 kişi öldü. İdil ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta ve İpekyolu üzerindeki Kozluca Köyü'ne bugün öğle saatlerinde HDP İdil ilçe örgütü yöneticileri seçim propagandası yapmaya gitti. İddiaya göre Hüda- Par taraftarları, gelen HDP'li grubu köye almak istemeyince olay çıktı. HDP'lilerin propaganda yapamadan köyden ayrılmasının ardından bu kez köydeki HDP ve Hüda- Par taraftarları arasında çıkan kavga, silahlı çatışmaya dönüştü. Uzun namlulu silahın da kullanıldığı çatışmada Hüda- Par'lı gruptan 38 yaşında Abdülcelal Talayhan ile 34 yaşındaki Mehmet Şerif Şimşek ağır yaralandı. Talayhan ve Şimşek, ağır yaralı kaldırıldıkları Mardin'in Nusaybin Devlet Hastanesi'nde yaşamlarını yitirdi. Hüda- Par'lılar ölüm haberini alınca hastaneye akın etti. Tekbir getiren Hüda- Par'lı grup, HDP'liler aleyhine slogan atarken, çatışmanın çıktığı Kozluca Köyü'nde geniş güvenlik önlemi alındı.

HASTANEDEN GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber Bayram KAPLAN- Ahmet AKKUŞİDİL (Şırnak), (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Kozluca Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (5)

murat kızıl:

eteşle oynayanın sonu bu olur yerinde durmassanız sonunuz dahada beter olacak hüdaparlılar ev ev gezecek kimse bişi demiyor hdp gezdiğinde silahla saldıracaksınız yokya oyle olmaz işte kimse ölümlerin olmasını istemez ama sen benim canıma kastedersen bende senin canını alırım oturun oturduğunuz yerde

Yanıtla11
cglr:

şehitlere ALLAH rahmet eylesin şimddien yazık. . . hdp lanet olsun

Yanıtla20
kininle geber pe ka ka:

daha ne zaman na kadar bu lut kavmini izleyenleri destekliyeceksiniz kurde müslüman

Yanıtla10
b.gmobilWeb@haberler.com:

Yalan haber yapiyorsunuz olay çatışma degil hdp pkk tahammülsüzlugu ve akabinde de saldirmalaridir

Yanıtla01
ÖZKAN GÜL:

şehitlerin KANINI YERDE BIRAKMIYCAZ

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title