Haberler

Şırnak'taki Çatışmada Kaçakçılar Vuruldu, 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Güncelleme:
Abone Ol

Uludere sınırında bir üsteğmenin şehit olduğu saldırının ardından PKK havan topuyla vurulurken, o sırada bölgeden geçen kaçakçı grubuna da havan topu isabet etti.

Şırnak'ın Uludere ilçesi Kuzey Irak sınırında bulunan Kanimasi Üs Bölgesi'ne bugün saat 21:00 sıralarında PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

ÜSTEĞMEN ŞEHİT OLDU

Açılan ilk ateşte ağır yaralanan üsteğmen Mehmet Düzenli, helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak doktorların tüm müdahalesine rağmen Piyade Üsteğmen kurtarılamayarak şehit oldu.


Sınırdaki asker mevzileriyle, Irak tarafındaki PKK'lılar arasındaki mesafe 1 km'den daha az.

PKK NOKTALARI VURULURKEN KAÇAKÇILARA HAVAN TOPU İSABET ETTİ

Saldırı sonrası PKK noktaları havan topuyla vurulurken, o sırada bölgeden geçen kaçakçı grubuna da havan topu isabet etti. Uludere'nin eski muhtarı Haşim Encü, telefonla yaptığı açıklamada, Vedat Encü'nün öldüğünü, 1'i ağır 5 kişinin de yaralandığını söyledi.

34 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ BÖLGE

Haşim Encü, olayın 2011'de 34 kişinin hayatını kaybettiği bölgeye yakın Afir Yaylası civarında gerçekleştiğini belirtti. (Kaynak: Al Jazeera)


(Vedat Encü)

ULUDERE'DE NE OLMUŞTU

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu (Roboski) Köyü'nde meydana gelen hava operasyonu kapsamında 35 vatandaş hayatını kaybetmişti. Toplam 36 vatandaşın Irak sınırına gidip kaçakçılık yaptığı akşam, F16'lar tarafından terörist zannedilen köylülere bomba yağmıştı. Sabahleyin köylülerin gidip bakmaları ile bunların terörist olmadığı ve Ortasu Köyü'nden kaçakçılığa giden köylüler olduğu ortaya çıktı. Kaçakçılığa giden 36 vatandaştan sağ olarak kurtulan sadece Servet Encü oldu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Uludere Şırnak Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (48)

ERCİŞ Lİ:

ÇOK İYİ ETMİŞ GELEN SİGARA ESRAR EROİN SİLAH PKK NİNDİR. BEN ANLAMDIM BU HDP KÜRTÜN NE HAKINI SAVUNUYOR BU DEVLET BİZ KÜRTLERE BİR ŞEY YAPMAMIŞTIRKİ . HENDEK KAZ TONLARCA BOBA KUYLA, BİXİ, KANAS, ROKET, KELEJ LE ŞEHİRE İN POLİS ASKER ÖLDÜR DEVLETE SEYİR ETSİN BU HANGİ KİTAPTA YAZIYOR. İSRAİL İN ASKERİNE BİR TAŞ ATARSA FİLİSTİN TANKLA TOPLA UÇAKLA DÜNYANIN İNSANI ÖLÜYOR. SEN BU DEVLETİ YIKAMAK İSTEYEÇEN SONRADA BARIŞTAN SÖZ EDEÇEN. HDP PKK HİRİSTİYAN DIŞ DEVLETLERİN MAŞASIDIR.

Yanıtla20107
zaza21:

kaçak elektirik kaçk kacak kaçak

Yanıtla1172
Adınızı YazınAdınızı Yazın:

YAZIK OLUYOR GENÇLERE BİR SARAY UĞRUNA

Yanıtla5624
Farklı Bakış:

Benim aklım almıyor. Teröriste ölüm. Kaçakçıya kuçak açmak. BİZ DEVLETÇE KAÇAKÇIYI KORUMA ALTINA MI ALDIK. Sonrada kalkıp PKK kaçak mal getiriyor diyoruz, ama getirenleri koruyoruz.

Yanıtla258
hasan:

bu maholar devlet kursa iflas edeer gerşeyi kaçak

Yanıtla1239
adsız:

ülkeye kaçak yollardan neyin geldiğini kim biliyor ? belkide pkk nın kullandığı tüm mühümmat oradan geliyor! varmı böyle olmadığının bir kanıtı?

Yanıtla942
Adınızı Yazın:

bu ülkede kaçakçılık serbest meslek ve kaçakçılarda iş adamı mı ? kaçakçılık suç değil mi? kaçakçılar ve kaçakçılığı legal bir meslekmiş gibi göstermeniz çok yanlış

Yanıtla741
halk:

Tayyip Erdoğan Allah Hesabını Soracaaaaaak Hak Terazisi Şaşmaz !!!!!!

Yanıtla2620
FAİK:

Hak pkklı hainlerden ve destekcilerinden hesap soracak inşallah. .

00
teslim ol demeden vurun anında:

pkk''ya haraç veriyorlar, pkk''cıları besliyorlar ve Türklere satmak üzere kaçak sigara, bonzai hapı ve silah geçiriyorlar. . .

Yanıtla339
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title