Haberler

Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan küçük çocuk canını zor kurtardı

Güncelleme:
Abone Ol

Sivas'ta parkta oyun oynayan 13 yaşındaki E. Karakoç. başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Abisinin müdahalesiyle canını kurtaran küçük çocuk vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Küçük çocuğun babası, "Mahallemizde başıboş köpek çok, sürüyle geziyorlar. Belediyeye defalarca haber verdik. Hiçbir tedbir alınmadı. Evimizin önünde kapıya çıkamaz hale geldik. Köpekler insanlardan daha mı değerli? 'Öldürülsün' demiyoruz ama bunun bir çözümünün bulunması lazım" ifadeleriyle isyan etti.

Sivas'ta 13 yaşındaki çocuk başıboş köpeklerin saldırısında canını güçlükle kurtardı. Küçük çocuk vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay Sivas Belediyesi mücavir alanı içerisinde yer alan Şeyh Şamil Mahallesi 80. Sokakta bulunan çocuk parkında yaşandı. Evinin hemen önündeki parkta oynayan 13 yaşındaki E. Karakoç başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan çocuk abisinin müdahalesiyle canını güçlükle kurtardı. Karakoç ambulansla Sivas Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan küçük çocuk canını zor kurtardı

"EVİMİZİN ÖNÜNE ÇIKAMAZ HALE GELDİK"

Karakoç'un babası Ömer Karakoç, sokağa çıkamaz hale geldiklerini ifade edip, defalarca yardım istemelerine rağmen belediyenin tedbir almadığını belirterek, "Mahallemizde başıboş köpek çok, sürüyle geziyorlar. Belediyeye defalarca haber verdik. Hiçbir tedbir alınmadı. Evimizin önünde kapıya çıkamaz hale geldik. Akşamı bırakın gündüz bile kapıya çıkamaz hale geldik. Evimizin önünde köpek çocuğu ısırmış. Bacağında ve sırtında derin yarası var. Kardeşi yetişmese yüzünden ısıracaktı. O arada kardeşi yetişmiş. Yoksa yüzünden ısırıp daha derin yaralar da açacakmış" dedi.

Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan küçük çocuk canını zor kurtardı

"KÖPEKLER İNSANLARDAN DAHA MI DEĞERLİ"

Üzüntülü baba başıboş köpek sorununun çığ gibi büyüdüğünü belirterek, "Sokak köpekleri bayağı bir sorun olmaya başladı. Sadece Sivas için değil Türkiye genelinde böyle. Bu sorun her yerde çığ gibi büyüdü. Bunun bir önlem alınması lazım. Söylediğimiz zaman hayvan savunucuları hep ayağa kalkıyor ama köpekler insanlardan daha mı değerli? Tamam 'öldürülsün, katledilsin' bunu demiyoruz ama bunun bir çözümü, bir çaresinin bulunması lazım. Bizim mahallede akşamları belirli bir insandan çok köpek var. Yani bir tedbir bir çözüm bulunmasını bekliyoruz. Sadece yetkililere söylüyoruz 'tamam tamam' deyip geçiştiriliyorlar. Ben yine şikayetçi oldum, gideceğim, ifade vereceğim. Yine aynı şey olacak. Değişen bir şey olmayacak. Bu yıllardır böyle" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Numune Hastanesi Hayvan Hakları Şeyh Şamil Güncel Yaşam Sivas Çocuk Baba Hayvan Hakları Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (12)

erge_nekon:

Sokak köpekleri toplatilip uyutulsun

Yanıtla1288
VEFA:

Her canlı yaşamayı hak eder. Belediye Kanunun da derhal değişiklik yapılıp sokak köpeklerinin rehabiliti edilmesi, barınağa yerleştirilmesi, kısırlaştırılması konularında tüm sorumluluk belediyelere yüklenmeli ve yaptırımlar getirilmeli. Büyük ülke sözle değil, vicdan ve merhametle olunur.

Yanıtla1513
Murat Vural:

Kendi evinde besle o zaman .

521
Murat Vural:

Acımayın artık öldürün şu vahşi sokak köpeklerini.

Yanıtla621
VEFA:

Vicdan ve merhamet yoksunu olanlara hiç acımayın.

114
Dilek Usta:

Ben den değerli mi diye sor? Hakkını ara Çocuk yapın demesi kolay

Yanıtla1211
Aslan Başkan:

Haberler gurubu köpekler için istediğiniz başınıza gelsin.

Yanıtla175
Berkay Yılmaz:

köpekleri sokaklara alıştırıp ekmek su vermeye devam edildiği sürece bu devran böyle devam eder

Yanıtla216
VEFA:

Beslemeye devam, aç olan hayvan saldırır. İKİ AYAKLI İnsan dışında hiçbir canlı ihtiyacından fazla olanı almak için yada keyfi olarak başka bir canlıya saldırmaz.

123
Faruk Yıldırım:

Silah taşımak serbest olsun ozaman

Yanıtla311
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title