Haberler

Sivil Toplum Kuruluşları 'karlıova Olayları' Raporunu Açıkladı

Abone Ol

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde 1 korucunun öldürülmesinden sonra çıkan olaylarla ilgili Diyarbakır ve Bingöl Baroları ile insan hakları dernekleri tarafından yapılan inceleme tamamlandı.

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde 1 korucunun öldürülmesinden sonra çıkan olaylarla ilgili Diyarbakır ve Bingöl Baroları ile insan hakları dernekleri tarafından yapılan inceleme tamamlandı. Araştırma sonucunda hazırlanan raporda, heyetin görüştüğü Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in öldürülen Karlıova'nın Taşlıca Köyü Korucubaşı Hacı Alan'ın ailesi ve yakınlarının hukuk dışı taşkınlık yaptığını söylediği öne sürüldü.

Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri Avukat Devrim Barış Baran, Bingöl Barosu Genel Sekreteri Avukat Hanifi Budancanamak, İHD Bingöl Şube Başkanı Nihat Aksoy, İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Mehmet Raci Bilici, Mazlumder Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Avukat Mustafa Sarıhan ve Özgürder Diyarbakır Şube yöneticisi Emin Altun'dan oluşan heyet, 1 Ağustos günü Karlıova İlçesi'ne giderek 28 Temmuz'da meydana gelen ve Hacı Alan adlı bir korucunun öldürülmesinden sonra çıkan olaylarla ilgili araştırma ve inceleme yaptı. Heyet, 4 gün süren incelemesini rapor haline getirerek kamuoyuna açıkladı.

Diyarbakır Barosu'nda yapılan basın toplantısında, Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri Avukat Devrim Barış Baran heyetin oluşumu, yetkililer ve tanıklarla yapılan görüşmeleri anlattı. Daha sonra konuşan İnsan Hakları Derneği - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title