Haberler

Sivil Toplum Kuruluşlarından 'Demokrasi Nöbeti'ne' Tam Destek

Abone Ol

İZMİR'in Konak Meydanı'nda sürdürülen 'Demokrasi Nöbeti'ne' katılan sivil toplum kuruluşları kurdukları çadırlarla destek veriyor.

İZMİR'in Konak Meydanı'nda sürdürülen 'Demokrasi Nöbeti'ne' katılan sivil toplum kuruluşları kurdukları çadırlarla destek veriyor. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nin (UMKE) kurduğu Tıbbi Uç Nokta Çadırı'nda vatandaşlara gece boyu sağlık hizmeti veriliyor.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara akın edenler bekleyişlerini bu gec de sürdürdü. Konak Meydanı'nda toplanan çocuk, genç, yaşlı ve çeşitli partililerden binlerce kişiye çeşitli sivil toplum kuruluşları gönüllü hizmet verirken bazı markalar da ikramlarda bulundu.

Torku markası, 'Demokrasi Nöbeti' tutanlara alana getirdikleri kamyondan kızarmış patates, soğan halkası ve ayran dağıttı. Ayrıca alanın girişinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından kurulan Tıbbi Uç Nokta Çadırı'nda görevli gönüllü personel, gece boyu alanda görev yaparak rahatsızlananları tedavi ediyor. Konak Meydanı'ndaki nöbet devam ettiği sürece alanda hizmet vermeye devam edeceklerini belirten UMKE gönüllüleri Dr. Özer Pehlivan, Dr. Hasan Ayvaz, Dr. Sarp Doğan ve Sağlık Memuru Kenan Demir, "UMKE çadırımızı yani Tıbbi Uç Nokta çadırımızı oluşturduk. Ekip olarak buradayız. UMKE bir Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'dir ve biz ekip olarak burada bulunuyoruz. Bu çadırı burada oluşturmaktaki amacımız burada bulunan insanlar herhangi bir sağlık problemi yaşadığında anında ilk müdahaleyi yapabilmek ve hastanın durumuna göre hastanın tedavisini sonlandırmak. Hastanın kritik durumuna göre yapabileceğimiz şey buradaki imkanlar dahilinde ise tedavisini burada tamamlamak. Amacımız bu kalabalığa herhangi bir sorun halinde hizmet verebilmek. Burada hizmeti hızlandırmak için arka tarafta ikinci bir çadırımız da var. Bu çadırda 4 arkadaş görevliyiz. Burada, bu nöbet olduğu sürece biz de buradayız" dedi.

"AZİZ HALKIMIZIN HİZMETİNDEYİZ"

Beşir Derneği, gece boyunca Konak Meydanı'nda bekleyen ve sıcak havadan dolayı susayan vatandaşlara ücretsiz su ve çorba dağıttı. Beşir Derneği İzmir İl Temsilcisi Cesur Gürses, şöyle dedi:

"Meydanlarda aziz halkımızın hizmetindeyiz. Beşir Derneği olarak 81 il ve 142 temsilcilikle bugün itibariyle bütün ülke genelinde 'Demokrasi Meydanlarında' gördüğünüz gibi aziz milletimize ücretsiz su, çorba, vesaire bu tür şeyleri sunmaktayız ve bununla da iftihar ediyoruz. İzmir Konak, yani artık yeni ismiyle Demokrasi Meydanı'nda 60 bine yakın su dağıttık Gönüllü ordumuz burada, her gün bıkmadan yılmadan aziz milletimize hizmet etmekteler. Bu ülke, bu vatan evlatları 15 Temmuz gecesi bütün dünyaya bir demokrasi dersi vermiştir."

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Recep Tayyip Erdoğan İzmir Konak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title