MHP kanadından CHP'li vekile dikkat çeken Cumhur İttifakı yorumu: İktidarın ortağı değiliz
CHP ve MHP arasındaki gerçekleşen bayramlaşmaya Cumhur İttifakı tartışması damga vurdu. Partisinin Cumhur İttifakı içindeki yeri ile ilgili olarak MHP Genel Sekreter Yardımcısı Özarslan,"Biz şunun altını çiziyoruz. İttifakın ortağıyız. Ama iktidarın ortağı değiliz" dedi. Ardından CHP vekili Jale Nur Süllü'nün "Ama her şeye onay verince…" demesi üzerine Özarslan ise "Her şeye onay vermiyoruz. Arka planda, mutfaktaki süreci bilirsek, aslında böyle olmadığını daha iyi anlarız" ifadelerini kullandı.
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, MHP MYK üyesi Deniz Depboylu ve MYK üyesi Fatih Çetinkaya; CHP Genel Merkezi'nde, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Kadın Kolları MYK üyesi Necla Kacan ve Gençlik Kolları MYK üyesi Uygar Elitog ile bayramlaştı.
"SİYASİ ETİK YASASININ ÇIKMASI GEREKİYOR"
Ziyaret sırasında, Süllü; "Siyasi etik yasasının mutlaka çıkması gerekiyor. Vatandaşın siyasetçiye olan güveninin son yıllarda çok yıprandığı bir süreçten geçiyoruz. Bizlere güvenmiyorlar. Oysa biz vatandaşın vekili olarak…" dedi. MHP MYK üyesi Depboylu, "Sayın Genel Başkanımızın bu konudaki hassasiyeti çok yüksek. Uzun zamandır hazırlanan bir çalışma vardı. Bu dönemde kanun teklifi olarak grubumuz sundu. Bu konu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
"İKTİDARIN ORTAĞI DEĞİLİZ"
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Özarslan, partisinin Cumhur İttifakı içindeki yeri ile ilgili olarak "Biz şunun altını çiziyoruz. İttifakın ortağıyız. Ama iktidarın ortağı değiliz" dedi.
"HER ŞEYE ONAY VERMİYORUZ"
Süllü ise "Ama her şeye onay verince…" karşılığını verdi. Özarslan ise şunları söyledi: "Her şeye onay vermiyoruz. Arka planda, mutfaktaki süreci bilirsek, aslında böyle olmadığını daha iyi anlarız. Süreç şöyledir. Bizim önerilerimiz veya Adalet ve Kalkınma Partisi'nin önerileri birlikte onay almadan parlamentoya, genel kurula, komisyona geçmez. Bizim onay verdiğimiz kanun teklifleri; genel kurulda veya komisyonda ilk defa gördüğümüz teklifler değil. Hazırlık çalışmaları arka planda, mutfakta yapılır. İlgili komisyon üyeleri bunu muhakkak görürler. Partimizin görüşlerini, genel başkanımızın çizdiği istikamette ve parti programımız istikametinde oraya yansıtırlar. Ondan sonra teklif haline gelir, ondan sonra komisyona sevk ediliyorsa, sevk edilir. Genel işleyiş bu."
"BİZİM BİR KADRO TALEBİMİZ YOK"
Süllü, "İktidarın olumsuz politikalarını, uygulamalarını görüyoruz; ortak olmuyoruz mu diyorsunuz?" sorusunu yöneltti.
Özarslan ise şu karşılığı verdi: "Bizim Cumhur İttifakı'ndan muradımız, iktidara ortak olmak üzere kurgulanmış bir şey değil. 15 Temmuz gecesi hain bir kalkışma oldu ve bu kalkışma neticesinde Türkiye, o geceden başlayarak çok ciddi bir süreçten geçti. Devletin yeniden yapılanması için hızlı bir restorasyona ihtiyaç oldu. Biz, bunu ama; hükümet ortağı olmak, devlet idaresini ele almak, bakanlıklar, kadrolar almak gibi bir niyetle yapmadık. Bakanlar Kurulu'na bakın, bir tane bakanımız yok. Bakan Yardımcıları, Genel Müdür vesaire… Bilinen o seviyede, bürokraside tabii ki eşitlik esastır. Bizim bu şekilde bir kadro talebimiz de yok. Sayın Genel Başkanımız bunu sürekli ifade ediyor."
"VATANDAŞ ÇOK ZOR DURUMDA"
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya başkanlığındaki parti heyeti de CHP heyeti ile bayramlaştı. CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, "Vatandaş çok zor durumda. Çok sıkıntılı bir süreç var. İnşallah daha güzel günleri, hep birlikte tesis edeceğiz" dedi.
CHP Heyeti, ANAP ve Genç Parti heyetini de kabul etti.