Haberler

Skolyoz Hastası Gülizar Ameliyat Olmayı Bekliyor

Güncelleme:
Abone Ol

Ordu'da doğuştan skolyoz hastası olan 17 yaşındaki Gülizar Dede'nin ameliyatı için Ordu Valiliği 25 bin TL yardımda bulundu.

Ordu'da doğuştan skolyoz (omurilik eğriliği) hastası olan 17 yaşındaki Gülizar Dede'nin ameliyatı için Ordu Valiliği 25 bin TL yardımda bulundu. Herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan baba Şaban Dede, ameliyat için 15 bin TL'ye daha ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Ordu'nun Akyazı Mahallesi'nde oturan 40 yaşındaki Necla ve aynı yaştaki Şaban Dede çifti, doğuştan omurilik hastası olan kızı Gülizar Dede'yi ameliyat ettirmek için yıllarca mücadele etti. Gülizar Dede, hastalığı nedeniyle yürümekte güçlük çekerken, ihtiyaçlarını da karşılamakta zorlanıyor. İnşaatlarda iş buldukça çalışarak geçimini sağlayan baba Şaban ve ev kadını anne Necla Dede, kızlarının sağlığına kavuşması için birçok yetkiliye başvurdu.

Bu durumun yerel ve ulusal basında yeralması üzerine harekete geçen Ordu Valiliği genç kızın ameliyatı için aileye 25 bin TL yardımda bulundu. Baba Şaban Dede ve ameliyat olmayı bekleyen kızı Gülizar Dede, Vali Yardımcısı Engin Avcı ile görüştü. Şaban Dede, ameliyat için 15 bin TL'ye daha ihtiyaçları olduğunu söyledi. Kızının doğuştan skolyoz hastası olduğunu, ihtiyaçlarını ise güçlükle karşıladığını vurgulayan Şaban Dede, "Ameliyat İstanbul'da özel bir hastanede olacak. Hastaneyle yaptığım 25 bin TL'lik senedi valiliğe verdim, parayı hastanenin hesabına yatıracaklarını söylediler. 14 Eylül tarihine kadar kalan 15 bin TL'yi toplamaya çalışıyoruz. Bu parayı tamamlayamazsam kızım ameliyat olamayacak. Maddi imkansızlık nedeniyle çocuğumuzu ameliyat ettiremiyoruz" dedi.

Şaban Dede kendilerine yardımcı olan ve maddi destek sağlanması konusunda çalışan Ordu Valisi Kenan Çiftçi ile hayırsever vatandaşlara da teşekkür etti. Gülizar Dede ise ameliyat olacağı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Sayın Valimize ve bana destek olanlara teşekkür ediyorum. Artık bende ameliyat olup arkadaşlarımla gezip onlarla oyun oynayabileceğim, eğitimime devam edebileceğim" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akyazı Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title