Haberler

SMDK'dan Esed Rejimine Çağrı

Güncelleme:
Abone Ol

SMDK Başkanı Muaz el-Hatib, "Suriye devrimi Nusayrilere el uzatıyor." dedi ve devrime karşı çağrıda bulundu.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu SMDK Başkanı Muaz el-Hatib, "Suriye devrimi Nusayrilere el uzatıyor. Siz de devrime elinizi uzatın ve Esed rejimine karşı sivil itaatsizlik başlatın" diye konuştu.

Fas'ın Marakeş kentinde düzenlenen Suriye Halkının Dostları Toplantısı'nda konuşan Hatib, Kürt Ulusal Konseyi'nin SMDK'ya katılmasını kutladı.

Konuşmasında Nusayrilere seslenen Hatib, "Suriye devrimi Nusayrilere el uzatıyor. Siz de devrime elinizi uzatın ve Esed rejimine karşı sivil itaatsizlik başlatın" dedi.

SMDK'nın ABD ile gizli anlaşmalar yapmadığını belirten Hatib, "ABD ile olan görüş ayrılığımız, SMDK'yı Suriye halkının meşru temsilcisi olarak tanımasını memnuniyetle karşılamamızı engellemez" ifadesini kullandı.

Hatib ayrıca, ABD'nin Nusra Cephesi'nin terör örgütleri listesine dahil edilmesi kararını tekrar gözden geçirmesi çağrısında bulundu.

Uluslararası camianın Suriye krizi karşısındaki sorumluluklarıyla ilgili olarak Hatib, Suriye rejiminin ülke dışındaki mal varlığının dondurulmasını ve Suriye'nin imarı için uluslararası bir fon kurulmasını istedi.

KISACA NUSRA CEHPESİ

Ebu Muhammed el-Golani liderliğinde kurulan Nusra Cephesi, Şam ve Halep-te hükümet ve Muhaberat binaları gibi hedeflere canlı bomba eylemleri düzenleyerek adını duyurmuş, askeri konvoylara saldırılarla etkinliğini arttırmıştı. Örgüt, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK)'yı tanımadığı ve Halep çevresinde "İslam Devleti" kurduğunu açıklamıştı. Nusra Cephesi'nin açıklamasını Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı silahlı gruplardan oluşan 84 kuruluş reddetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Muaz el Hatib Marakeş Suriye Fas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title