Haberler

Sokaklarda 'Santura' Çalıyor

Abone Ol

Anadolu'yu karış karış gezerek "santur" isimli müzik aletini çalan sokak sanatçısı Hindistan hayali için para biriktiriyor.

Anadolu'yu karış karış gezerek "santur" isimli müzik aletini çalan sokak sanatçısı Hindistan hayali için para biriktiriyor.

Bir arkadaşının evinin deposunda kırık halde bulduğu "santur" isimli müzik aletini tamir eden sokak sanatçısı Eren Çalışkan, Anadolu'yu karış karış geziyor. Son durağı İzmir sokakları olan Çalışkan, Anadolu ve Mevlevi ezgilerini yansıttığı müzik aletiyle İzmirlilerden ilgi görüyor. Sokak sanatının yerinin ayrı olduğunu dile getiren Çalışkan, "İnandığım ve istediğim hayat sokakta, sokak sanatı kravatlı ile fakiri yan yana getirir. Ortak hazda buluşulur. Bunu başka yerde görmek oldukça zordur" dedi.

Tek hayali Hindistan'a gitmek olan Eren Çalışkan, şöyle konuştu: "Tek hayalim Hindistan'a gitmek. Orada müziğimi icra etmek, kendimi daha da geliştirmek istiyorum. Santur çalarak kazandığım parayı Hindistan'a gitmek için biriktiriyorum. Kısa bir süre daha İzmir'de olacağım." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eren Çalışkan Hindistan İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title