Haberler

Soma'daki Facia Vardiya Değişiminde Gerçekleşti

Güncelleme:
Abone Ol

Soma'da şu ana kadar 205 işçinin yaşamını yitirdiği maden kazasının vardiya değişimi sırasında meydana geldiği öğrenildi.

Türk-İş'e bağlı Türkiye Maden İş Sendikası Genel Sekreteri Vedat Ünal, vardiyada 600 işçi çalıştığını ancak kaçının yer altında kaldığını şu anda bilmediklerini söyledi. Olayın vardiya değişimi sırasında meydana gelmesinin facianın boyutlarını arttırmasından endişe ediliyor.

"HER İŞÇİNİN GAZ MASKESİ VAR AMA..."

İlk kurtarma ekibinin madene girdiğini söyleyen Ünal, tüm işçilerin sigortalı, sendikalı; madenin ruhsatlı olduğunu belirterek, "Her bir işçinin gaz maskesi var. Maskeler, oksijen üreten tipte maskeler. Ancak ne kadar süre onları idare edeceğini bilemiyoruz" dedi.

SÜREKLİ DENETİM ALTINDAYDI

Kazanın meydana geldiği işletmenin Alp Gürkan'a ait Soma Kömürleri A.Ş olduğu bilgisini veren Ünal, bölgenin sürekli uzman denetimi altında olduğunu belirtirken, iş kazasının az olduğu bir bölge ve şirket olduğunu söyledi.

METAN GAZINA DİKKAT

DİSK'e bağlı Genel Maden-İş Sendikası Başkanı Tayfun Görgün ise buranın özelleştirilen bir maden olduğunu anımsatarak, Eynez bölgesinin metanlı bir bölge olduğunu ve çok dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Görgün, son dönemde Çalışma Bakanlığı denetimlerinin zayıfladığını ileri sürerken, bu tip kazaların eksik olmayacağını savundu. Taşeron işçi çalıştırmanın yaygınlaştığını, sendikalı işçi sayısının azaldığını dolayısıyla da hem mühendisler hem de işçiler üzerinde inanılmaz bir üretim baskısı olduğunu iddia eden Görgün, "Sendikalaşma zayıfladığı için bu kadar üretim baskısına sendika denetimi de mümkün olmuyor" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Tayfun Görgün Vedat Ünal Soma Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (70)

ÇİLİNGİRundefined:

1992 yılında zonguldak ta 269 işçi kardeşimiz grizu faciasında öldü. Orası da devlettey di.Bırakın yahu içiniz dışınız siyaset pisliğine batmış.Hala facia üzerinden siyaset yapıyor bazıları. 99 depreminde 20 bin insan gitti.Yapalım mı şimdi siyaset.Felaketin ve Ekmeğin siyaseti yapılmaz.Ayıp yahu.Kim ister böyle bir şey olmasını. Dua edelim arkadaşlar Dua.

Yanıtla2345
serdar erserdarerdogan7@gmail.com:

Zaten insan hayatı değerli olduğu için ekmek için, hak için siyaset yapılıyor. vahşi yaşamda siyaset yok. siyaset insan için var.İnsan daha iyi yaşasın adalet olsun diye var. insanlar ölsün siyaset yapılmasın millet dolandırılsın siyaset yapılmasın. bunların hesabını birileri verecek. fitil fitil verecek.

00
CESURundefined:

AKP KİMLERE DEVRETTİ BU O-CAKLARI? MADEM KARLI Bİ İŞ NEDEN SATTI ? KİMLERE PEŞKEŞ ÇEKTİ DE BÖYLE OLDU...YİNE DEVLET GÜVENCESİNDE OLSAYDI, BU OLMAZDI BELKİ..

Yanıtla3923
arnavutbafra_12@hotmail.com:

adın cesur ama korkağın tekisin akp mi ocağı patlattı at gözlüğünü takmışsın sağı solu görmüyorsun sadece konuşursun böyle

00
Emrah Tekyasmin_34@outlook.com:

Tabi siyaset olacak. Bu kaza ve ölümler İşe yaramaz siyasilerin ve bu siyasilere oy veren cahil ölünce sadece ağlamayı bilen sorup, soruşturmayan halkın suçu bu ölümler.Ama allah bize böyle ceza verecekse de bu duruma göz yumanlara ceza versin.

00
Dogrucu Davutundefined:

AKP demek işçiye ölüm, patronlara hayat demek...AKP demek Yandaşı bir kişiyi binlerce kişinin sırtından hortumlatmak demek... AKP demek KARA propaganda demek....

Yanıtla2615
OMBUDSMANmat.altuntas@hotmail.com:

DOĞRUCU DAVUT MUŞ...! HADİ ORDAN...!

00
m.alialim_59@hotmail.com:

baska parti olmasaydi bu olay olmiyacakti oylemi,ne kadar kaz kafalisin

00
NİDAundefined:

29 NİSANDA CHP SOMADAKİ MADEN KAZALARINI ARASTIRMAK İÇİN ÖNERGE VERDİĞİNDE NİYE MHP-CHP-BDP EVET DEDİ AKP REDDETTİ !!! ALLAH BELASINI VERSİN BUNLARIN İŞÇİYİ HİCBİR ZAMAN DÜŞÜNMEDİLER !

Yanıtla931
esraundefined:

yandı yürekler yandııııııııı

Yanıtla036
Tüm 70 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title