Haberler

Son Ankete Göre, Beyaz Türkler HDP'den Desteğini Çekti

Güncelleme:
Abone Ol

ORC araştırma şirketi HDP'ye yüksek oy çıkan Etiler, Bebek, Nişantaşı ve Cihangir'de araştırma yaptı. HDP'ye çıkan oy yarı yarıya düştü.

ORC araştırma şirketi HDP'ye yüksek oy çıkan Etiler, Bebek, Nişantaşı ve Cihangir'de araştırma yaptı. 'Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' sorusuna da deneklerin yüzde 63.5'i CHP, yüzde 20.7'si AK Parti, yüzde 6.5 HDP, yüzde 4 MHP, yüzde 0.7 diğer, yüzde 4.6'sı da hiçbiri cevabını verdi.

OYLAR YARI YARIYA İNDİ

Araştırma söz konusu semtlerde 7 Haziran'da HDP'ye oy verenlerin oranı yüzde 18.1 iken, bu oranın 1 Kasım seçimlerinde 12'ye, hendek ve özerklik açıklamalarının ardından yarı yarıya düşerek yüzde 6.5'e kadar gerilediğini ortaya koydu.

HDP'YE DESTEKLERİNİ NEDEN ÇEKTİLER

Araştırmada katılımcılara HDP'den neden desteklerini çektikleri de soruldu. 7 Haziran'dan 1 Kasım'a, 1 Kasım'dan bugüne HDP'ye oy verenlerin, oy vermekten vazgeçme nedenleri ise şöyle sıralandı; Deneklerin yüzde 62'si 'PKK'ya destek verdikleri için', yüzde 17.4'ü 'Selahattin Demirtaş'ı samimi bulmadığım için', yüzde 10.5'i 'HDP'nin PKK üzerinde yaptırım gücü olmadığını gördüğüm için', yüzde 7'si 'Çözüm ve istikrar için HDP'nin baraj geçmemesini istediğim için', yüzde 3.1'i ise 'Diğer' yanıtını verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Nişantaşı AK Parti Cihangir Bebek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (271)

amed:

daha çok kutucuk doldurma peşinde olan ve bal tutan parmağını yalar deyip nemalanma derdinde olan yalaka takımı. HDP halkın onurlu mücadelesidir.

Yanıtla20103
sehitMobil-ANDROID:

yaşasın HDP

Yanıtla3982
vatandas:

VARIMIZLA YOGUMUZLA COCUKLARIMIZLA CANIMIZLA SENİNLEYİZ HDP !!!

Yanıtla4370
Etiler Mobil-ANDROID:

inadına HDP

Yanıtla6831
ccc:

Inadina inadina, al sana inadina!! Gun gelecek sende pisman olacaksin...

12
DADAŞŞŞ:

ULAN BENİM , SAHİP OLDUĞUM, BİR KÜRDÜN SAHİP OLAMADIĞI NE VAR , BANA BİR SÖYLEYİN . . YERİ GELİR SAĞLIĞIN VE EĞİTİMİN EN İYİSİNİ SİZ ALIRSINIZ. BİZİM HİÇ BİR ŞEKİLDE SESİMİZ ÇIKMAZKEN SİZLER İHANET HAİNLİK VE BÖLME PEŞİNDESİNİZ . . ZANNETMEYİN EMELLERİNİZE ULAŞIRSINIZ. . . UNUTMAYIN BU VATAN ÖYLE KOLAY ALIN MADI. .

Yanıtla7524
TtMobil-IOS:

Türksen sebep ne olursa olsun hdp ye oy vermezsin.

Yanıtla4155
Hdp:

Bence hdp yuzde 15 i gecer bu defa

Yanıtla4835
seyir:

50 nin altına düşmez. . patladı oylar sen duymadın mı. . :)

23
GÖKCEBEY 67:

BEYAZ TÜRK DIYE BIRSEY YOKTUR TÜRK OGLU TÜRK VARDIR BIRDE HDP GIBI VATAN HAINI IBLISLER VARDIR

Yanıtla2161
Tüm 271 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title