Haberler

Son Dakika! Bartın'da maden ocağında patlama: 40 can kaybı, 11 yaralı

Güncelleme:
Abone Ol

Son dakika! Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yer altında işçilerin çalıştığı sırada şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama anında madende 110 işçi çalışırken, riskli bölgede 49 kişi bulunuyordu. Olayla ilgili son durumu paylaşan Bakan Koca, "Patlama sebebiyle can kayıplarımızın sayısı 40'a ulaştı. İstanbul'da 6, Bartın'da 5 olmak üzere toplam 11 hastamızın tedavisi için gereken her şey yapılıyor." dedi. Bakan Soylu ise madende 1 kişinin ise durumunun belirsiz olduğunu belirtti.

Dün akşam saat 18.00 sularında Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında grizu patlaması ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

YER ALTINDA İŞÇİLER VAR

Maden ocağından gelen ilk bilgilere göre patlamanın 350 metre aşağıda meydana geldiği ve yer altında işçilerin mahsur kaldığı öğrenildi. Ekipler, işçileri kurtarmak adına acilen çalışma başlatırken, maden ocağında toplamda 400 işçinin çalıştığı ve patlamanın 4-12 vardiyasındaki işçilerin çalışmaları sırasında meydana geldiği kaydedildi.

Son Dakika! Bartın'da maden ocağında patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var

BİRÇOK İLDEN DESTEK EKİP GÖNDERİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan da patlamaya ilişkin açıklama geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada çeşitli illerdeki ekiplerin bölgeye sevk edildiği belirtilerek, "Amasra Taşkömürü İşletmesinde henüz belli olmayan bir nedenle patlama meydana gelmiştir. Kütahya, Eskişehir, Zonguldak ve Karabük İl AFAD Müdürleri ile AFAD Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü bölgeye yönlendirilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

BAKAN SOYLU VE DÖNMEZ BARTIN'A GİTTİ

Maden ocağındaki patlama nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez ve İçişleri Bakanı Soylu'nun Amasra'ya ulaştığı ve bölgede inceleme yaptıkları öğrenildi.

Son Dakika! Bartın'da maden ocağında patlama! Ölü ve yaralılar var

BAKAN SOYLU: RİSKLİ BÖLGEDE 49 KARDEŞİMİZ VARDI

Olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra bir açıklama yapan Bakan Soylu, "Bu patlamanın akabinde gerek buranın arama kurtarma ekipleri, gerekse çevreden gelen arama kurtarma ekipleri müdahale ettiler. Bu konuya vakıf olan arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Bütün arkadaşlarımızla birlikte arama kurtarmaya refakat ediyoruz. Sahra Hastanesi oluşturuluyor. Çok üzüntü duyduğumuz bir tablo ile karşı karşıyayız. 110 kardeşimiz orada çalışıyordu. Bunların bir kısmı patlamadan sonra çıktılar. Riskli bölgede 49 kardeşimiz vardı" dedi." dedi.

BAKAN DÖNMEZ: İLK BELİRLEMELERE GÖRE GRİZU PATLAMASI

Bakan Soylu'dan sonra açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez ise, "Havalandırma tertibatı sağlıklı olarak çalışıyor, kısmı göçükler var. İlk değerlendirmeye göre grizu patlaması oldu. Bütün arama kurtarma ekipleri görev başında, herhangi bir eksiklik yok. İçeride bir devam eden yangın yok. Ama olumsuz bir şey gelişir, anında müdahale etmek icap eder, o maksatla bulunduruluyor. Şu anda net bir netice yok. Biraz önce ifade ettim, ilk değerlendirmeler grizu patlaması şeklinde" dedi.

BAKAN SOYLU: MADENDE 1 İŞÇİMİZİN DURUMU BELİRSİZ

Sabah saat 06.10'da olayla ilgili son durumu paylaşan Bakan Soylu, patlama anında madende 110 işçinin çalıştığını ve riskli bölgede 49 kişinin olduğunu belirterek, "40 madenci kardeşimiz şehit oldu. 11 yaralımız var. Yaralılardan 6'sı İstanbul'da, 5'i Bartın'da tedavi görüyor. Yaralıların hayati bir riski bulunmuyor. Madende 15 işçimiz mahsur durumda" ifadelerini kullanmıştı. Soylu yeni yaptığı açıklamada madende 1 kişinin durumunun belirsiz olduğunu açıkladı.

BAKAN KOCA: CAN KAYIPLARIMIZIN SAYISI 28'E ULAŞTI

Bakan Soylu'dan yarım saat sonra sosyal medyadan bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hayatını kaybedenlerin sayısının 28'e yükseldiğini duyurmuştu. Bakan Koca, "Bartın'daki patlama sebebiyle can kayıplarımızın sayısı 28'e ulaştı. İstanbul'da 6, Bartın'da 5 olmak üzere toplam 11 hastamızın tedavisi için gereken her şey yapılıyor." ifadelerini kullanmıştı

Son Dakika! Bartın'da maden ocağında patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var

"İŞÇİLERİMİZİN YERİNİ BİLİYORUZ"

Bakan Soylu'dan sonra bir kez daha açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez ise, "Şu anda patlamanın olduğu noktayı biliyoruz. Aşağıda 15 işçimiz mahsur durumda. İşçilerimizin yerini biliyoruz. Ancak onlara ulaşmak için yangın ve karbonmonoksit gazının etkisini azaltmamız gerekiyor." şeklinde konuşmuştu.

Son Dakika! Bartın'da maden ocağında patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı da patlamayla ilgili harekete geçti. Savcılık tarafından patlamaya ilişkin soruşturma başlatılırken, 3 savcıya görevlendirme yapıldı.

Son Dakika! Bartın'da maden ocağında patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BÖLGEYE GİDİYOR

Bölgeyle ilgili gelişmeleri yakından takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan da Bartın'a giderek kurtarma çalışmalarını koordine edecek. Sosyal medyadan açıklama yapan Erdoğan, "Çalışmaları yerinde icra etmek ve denetlemek amacıyla üç bakanımız, verdiğimiz talimat üzerine bölgeye intikal etmiştir. Ben de yarınki Diyarbakır programımı iptal ederek inşallah Amasra'ya geçecek, tüm çalışmaları yerinde koordine edeceğim." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bugün maden ocağı patlamasının yaşandığı Bartın'a gidecek. Patlamanın ardından ana muhalefet partisi CHP de 5 kişilik ekip oluşturarak bölgeye gönderdi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Patlama ile ilgili bilgiler veren Bakan Soylu hayatını kaybedenlerden 26 kişinin isimlerini açıkladı. İşte Bartın'daki maden kazasında vefat edenlerin isimleri:

  1. Ali Doğru
  2. Aziz Köse
  3. Berkay Pınarcıoğlu
  4. Emrah Kaval
  5. Enes Aydın
  6. Ercan Akdeniz
  7. Fikret Kansız
  8. Gökhan Mercan
  9. Murat Ergin
  10. Rahman Özçelik
  11. Ramazan Özer
  12. Selçuk Ayvaz
  13. Serkan Nakaş
  14. Şuayip Okul
  15. Yener Saygın
  16. Mehmet Kara
  17. Rasim Bulut
  18. Sabri Akdere
  19. Murat Öztan
  20. Serhat Kahraman
  21. Suat Demirkıran
  22. Yasin Çelik
  23. Gürdal Serenli
  24. Orhan Altun
  25. Emrah Kaya
  26. Rıdvan Acet

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD patlamanın nedenini trafo kaynaklı olarak açıklamıştı. Ancak AFAD bu açıklamanın sehven paylaşıldığını belirterek, daha sonra yeni bir açıklama daha yaptı. AFAD'ın açıklamasında, "Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamanın trafo kaynaklı olduğu bilgisi sehven paylaşılmıştır. Patlamanın nedeni henüz belirlenememiştir. Mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşılması için AFAD ve tahlisiye ekipleri seferber edilmiştir." denildi.

Son Dakika! Bartın'da maden ocağında patlama! Ölü ve yaralılar var

Mesut Şahin
Haberler.com - Güncel

Bartın Amasra Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (17)

Hamit Gündoğdu:

Ekmek parası kazanmanın en zor ve tehlikeli bir yolu ve bu mübarek kazanç Yolunda hayatını kaybedenlere yüce Allah gani gani rahmet etsin. Ailelerine sabırlar niyaz etsin. Yaralilarada acil şifalar olsun.

Yanıtla279
Fatih Dagkiran:

Olan isciye oluyor gerekli tepbirler zamaninda alinsa goz yumulmasa bunlar olmazda dunyada komur maden isleten ulkelere bakin encok is kazasi turkiyede yukaridakiler kendine devletten huzur hakki bile aliyor altakiler oluyor kimin umrunda adelet yok bu ulkede yazik

Yanıtla952
Osman Yurdakul:

Hep aynı terane, işçiler öldükten sonra herkes koşturup geliyor, sonra İmamoğlu niye gelme di diyecekler, patlama olma dan önce neredeydiniz, aha da yazıyorum bunun da suçlusu olmayacak, inşallah suçu çalışanlara yüklemezler her afette olduğu gibi

Yanıtla1620
kagan soylu:

Allah rahmet eylesin yaralılara acil şifalar versin. Ama artık yeter bütün madenler kapatılsın

Yanıtla528
Süleyman Aydın:

Allah, vefat edenlere rahmet etsin. Ailelerine sabır versin inşallah.

Yanıtla124
Osman Yurdakul:

Ölenlere Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun işçilerimizin, yaralı olanlara acil şifalar diliyorum, milletimizin başı sağ olsun Allah sabır versin inşallah ateş düştüğü yeri yakarmış

Yanıtla021
Nazlı Muhip:

O işçiler hayattayken kaç kere gittiniz sayın bakan? Ya da müfettişleriniz kaç kere orada bulundu? Sadece merak.

Yanıtla216
Mete HAN:

Yok bu acının izahı!İş güvenliği yok.Olan garibana oluyor.Amasra da onlarca eve ateş düştü.Dag gibi evlatlarımız gitti.

Yanıtla112
Ali Ki:

allah rahmet eylesin hayatını kaybedenlerin keşki önlemlerin alınması için gereken ne varsa yapılsa 300km yer altında ağza basit gibi Rabbim sabır versin ailelere devletimizin geride kalanları için de yardımcı olacağına inanıyorum çok buyuk bir acı :(

Yanıtla08
Nazlı Muhip:

40 insan hayatini kaybetti. 40 eş,40 baba,40 kardeş,40 evlat,40 arkadaş...ateş sadece 40 eve değil, tüm Türkiye'nin bağrına düştü. Gözaltı var mı? İhmal var mı? Nerdesiniz ey yöneticiler? Bunun hesabini kim verecek?

Yanıtla42
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title