Küçükçekmece Gölü alarm veriyor! Sahil ölü balıklarla doldu, felaketin boyutu gittikçe büyüyor
Küçükçekmece Gölü'nde çok sayıda balık ve yengeç kıyıya vurmuş, çevredeki vatandaşlar tarafından fark edilen bu durum büyük tedirginlik yaratmıştı. Sahildeki kıyıya vuran ölü balık sayısında artış devam ederken, kıyı şeridinin kahverengine bürünmesi de endişeleri artırdı. Öte yandan sahil kenarındaki kötü koku ve biriken çöpler de dikkat çekiyor.
İstanbul Küçükçekmece'de bulunan Küçükçekmece Gölü'nün kıyısına dalgaların da etkisiyle binlerce balık ölüsü vurmuştu. Çevrede geziye çıkan vatandaşların fak ettiği tablo büyük endişe yaratmıştı. Birkaç gün önce yaşanan olayın ardından gölün kıyısındaki ölü balıkların sayısındaki artış devam etti.
GEÇEN YIL DA YAŞANMIŞTI
Bölgede sabah yürüyüşüne çıkan vatandaşlar, geçen yıl da yine aynı dönemde olduğu gibi balıkların toplu ölümlerinden endişe duyduklarını söyledi.
GÖLÜN KIYISI KAHVERENGİNE DÖNDÜ
Gölün sahilden 100 metreye yakın bölümünün kahverengi, ilerisinin ise mavi renkte olduğu görüldü. Gölün tabanındaki hareketlenmelerin sudaki oksijeni azalttığını bunun sonucunda ölümler görüldüğü ifade edilirken sahilde kıyıya vuran balıkların yanı sıra çok miktarda çöp de olduğu dikkat çekti.
KENT KONSEYİ ÇAĞRIDA BULUNDU
Avcılar Kent Konseyi, Küçükçekmece Gölü sahilinde çok sayıda ölü balık ve yengecin vurduğunu, bu durumun daha büyük bir çevre felaketine dönmemesi için ve insan sağlığını tehdit etmemesi için biran önce bertaraf edilmesi gerektiğini bildirdi.
GÖLDEN ALINAN NUMUNELER İNCELENİYOR
Yapılan açıklamada, gölün farklı noktalarından İSKİ ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gölden numuneler alındığı belirtilirken, "Alınan numunelerin sonuçlarının ivedilikle yapılıp, kamuoyuna açıklanması ve gerekli tedbirlerin artık hiç bekletilmeden yapılması çok önem arz etmektedir. Küçükçekmece Gölü için; Başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere, İBB, ilçe belediyeleri ve diğer ilgili tüm kurum ve kuruluşlar koordineli bir şekilde göl içinde temizlik faaliyetlerine başlamalı, göl içi ve çevresi için kalıcı çevresel projeler belirlenip bu projeler artık bekletilmeden hayata geçirilmelidir" denildi.