Haberler

Son dakika haberi | DİTİB Almanya'da hastanelerdeki hastalara manevi destek hizmeti verecek

Güncelleme:
Abone Ol

Son dakika haberleri: Almanya'nın Köln kentinde genel merkezi bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), hastanelerde hastalara manevi destek hizmeti vermek için proje başlatacağını duyurdu.

Almanya'nın Köln kentinde genel merkezi bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), hastanelerde hastalara manevi destek hizmeti vermek için proje başlatacağını duyurdu.

DİTİB Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün başlatacağı ve kendi alanında uzmanların yer alacağı "Manevi Rehberlik Eğitim Konsepti ve Müfredatı Projesi" ile hastaların iyileşme süreçlerine katkı sunulması hedefleniyor.

DİTİB Genel Başkan Vekili Abdurrahman Atasoy, projenin tanıtım toplantısında, projeyle ayrıca dini ve manevi yöntem, teorik ve uygulamalı teknikleri kullanabilen uzmanlar yetiştirmenin de hedeflendiğini söyledi.

Atasoy, "Almanya'da yaşayan Müslümanların ihtiyaçlarına ve taleplerine göre müfredat içeriği hazırlanan projenin hedefi, her insanın kendi isteği ve inancına göre bir manevi rehberin bulunması ve insanların zor dönemlerinde böyle birinin onlara rehberlik etmesidir." dedi.

Proje koordinatörü ve uzman danışman Seat Uzeirovski de Alman İslam Konferansı'nda İslami manevi rehberliğin gerekliliğine vurgu yapıldığına işaret etti.

DİTİB'in 2015'te bir manevi rehber istihdam ettiğini belirten Uzeirovski, projenin amaçları hakkında şunları söyledi:

"Hasta, hasta yakınlarının moral, motivasyon ve manevi destek sağlama, dini, manevi konularda rehberlik hizmeti sunmak amacıyla pilot uygulama olarak Köln'de başlatılan 'Hastanelerde Manevi Rehberlik Eğitimi' iki bölüm, 12 ders modülü ve toplam 400'den fazla ders ünitesinden oluşacak ve dersler teorik ve uygulamalı olarak yapılacak. Pilot uygulamaya 14 ilahiyatçı katılacak. Profesyonel yetişecek hastane manevi rehberleri, camilerin uhdesi altında Müslümanların ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet verecek. Özellikle hastane bağlamında hastalık, keder, ölüm gibi konularda profesyonel standartlara uygun ve hastaya odaklanmış manevi rehberlik sunulacak. Manevi rehberler verdikleri hizmetle insanın iyileşme sürecine önemli ölçüde katkı sunacak."

Manevi rehberlik bir dil ile ifade edildiğinde etkisini göstereceğini söyleyen Tübingen Üniversitesi İslam İlahiyat Merkezi Öğretim Görevlisi Dr. Mahmoud Abdallah, yayınladığı birçok eserinden edindiği tecrübelerini paylaşmaktan mutlu olacağını ifade ederek, İslami manevi rehberliğinin Avrupa'da henüz yeni olduğunun altını çizdi.

Projenin bilimsel danışma kurulunda Innsbruck Universitesi İslam İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Takım, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Tosun, RLP Protestan Akademisinden Dr. Georg Wenz, Tübingen Üniversitesi İslam İlahiyat Merkezi Öğretim Üyesi Dr. Mahmoud Abdallah ile Berlin- Humboldt Üniversitesi İslam İlahiyat Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Ayşe Almila Akca'dan oluşan bilim insanları yer alacak.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Almanya Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title