Haberler

Son Dakika: İstanbul'da maymun çiçeği virüsü şüphesi bulunan 4 kişinin de test sonucu negatif çıktı

Güncelleme:
Abone Ol

Son dakika: İstanbul'da 4 kişinin maymun çiçeği virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırılmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan konu hakkında açıklama geldi. 4 kişinin de testlerinin negatif çıktığını belirten Bakan Koca, "Türkiye'de, şu ana dek Maymun Çiçeği tanısı konmuş hasta yoktur. 'Ya öyleyse' gibi düşüncelerle kaygıya yol açılmamalıdır" dedi.

Sultangazi ilçesinde eczaneye gelen 2 yabancı uyruklu kişi, ellerindeki yaraları gösterip ilaç istemesi üzerine 'Maymun çiçeği' şüphesiyle ambulansla hastaneye götürülmüştü. Maymun çiçeği hastalığının Türkiye'de görülüp görülmediği ile ilgili sosyal medyadaki paylaşımlar ve kamuoyundaki şüpheler üzerine Bakan Koca açıklamada bulundu.

ŞÜPHELENİLEN 4 KİŞİNİN DE TESTİ NEGATİF ÇIKTI

Bakan Koca, İstanbul'daki maymun çiçeği şüphesi bulunan 4 kişinin de testlerinin negatif çıktığını belirtti. Öte yandan Koca, Türkiye'de şu ana dek maymun çiçeği tanını konulmuş kimsenin bulunmadığını belirtti.

TÜRKİYE'DE MAYMUN ÇİÇEĞİ TANISI KONMUŞ HASTA BULUNMUYOR

Paylaşımında Bakan Koca, "İstanbul'da, maymun çiçeği hastası olabileceği şüphesiyle medyada konu edilen 4 kişi için gerekli testler yapılmış, 4'ünün de test sonucu negatif çıkmıştır. Türkiye'de, şu ana dek Maymun Çiçeği tanısı konmuş hasta yoktur. "Ya öyleyse" gibi düşüncelerle kaygıya yol açılmamalıdır." dedi.

Son Dakika: İstanbul'da maymun çiçeği virüsü şüphesi bulunan 4 kişinin de test sonucu negatif çıktı.

Mesut Şahin
Haberler.com - Güncel

Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (7)

Murat Kılıç:

Fahreddin koca virüs peşinde koşmayı artık bırakmalı. Hastaneler eskisi gibi oldu. Randevu zaten yok. Azarlama ilgisizlik umursamama hastalara tepeden bakma. Sanki hayrına çalışıyorlar.

Yanıtla26
VAHAP:

Sayın Bakanım, peki soruyorum bu 3 yabancı uyruklu kişi nerede ??

Yanıtla06
Tutankamon Hoca:

İnandık yaw inandık :)

Yanıtla14
Abdullah:

Yeni hastalık geliyor.Maske mesafe ve muza dikkat edelim.

Yanıtla14
Mete HAN:

Saklamanın faydası yok! Tez zamanda tedbir alınmalı.Yarin çok geç olabilir.

Yanıtla03
Qwe Qwe:

Bu saatten sonra olsa kaç yazar zaten soylemezsiniz ki bence de en iyisi yoksa komple batariz.

Yanıtla11
Metin Yalcin:

Rezidans yaksan 200 bin masraf çıkmaz, kiracının yaptığı yanlış ama 200 bin masraf çıktı demek külliyen yalanın daniskası ..

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title