Haberler

    Son Keke 250 Dolar

    Abone Ol

    Dünya çapında izlenen Sex and the City dizisiyle üne kavuşan ancak bir süre sonra iflasın eşiğine gelen pastaneler zinciri Crumbs, son kekini açık artırmayla sattı.

    Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD), Sex and the City dizisiyle ünlenen ancak 10 eyaletteki 48 mağazasını kapatan Crumbs pastanelerinin son keki açık artırmayla 250 dolara satıldı.

    2003 yılında New York'ta ilk şubesini açan Crumbs keklerinin tüketimi, Sex and the City dizisiyle 'çılgınlık' boyutlarına ulaşmıştı.

    Zorunlu kriterleri yerine getiremediği gerekçesiyle hisseleri 1 Temmuz'da askıya alınan şirket, pazartesi gününden itibaren ülke genelindeki mağazalarını kapattı.

    Şirket yetkilileri, yüzlerce çalışanına son dakikada işe gelmemelerini bildirdi. Şirketten yapılan açıklamada yaşanılan mali sıkıntı nedeniyle arasında iflasın da yer aldığı sınırlı sayıdaki olasılığın değerlendirildiği duyuruldu.

    Şubelerin kapanmasından sonra, satış fiyatı yaklaşık 4 dolar olan son Crumbs cupcake'i, bir internet sitesi üzerinden 250 dolarından açık artırmayla satışa sunuldu.

    Cupcake sektöründe sembolik bir yeri olan Crumbs, halka açıldıktan sonra da büyümeye devam etmiş, şirketin hisseleri 2011 yılında en üst seviyeye çıktıktan sonra düşmeye başlamıştı. Şirket son olarak milyarlarca dolar zarar açıklamıştı.

    Şirket, diğer fast food zincirlerinin aksine hizmet yelpazesini genişletmek yerine, cupcake çeşitlerini artırmayı tercih etti. 50 farklı cupcake çeşidiyle sahanın en iyileri arasında yer alan firma, ülkedeki yaygınlaşan sağlıklı beslenme alışkanlığı nedeniyle pazar sıkıntısı çekmeye başlamıştı.

    Bir dönem ABD'nin 12 eyaletinde 65 mağazası bulunan Crumbs, özellikle Manhattan, Malibu ve California gibi pahalı bölgelerde şube açmıştı.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Amerika Birleşik Devletleri New York Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title