Haberler

Spd Genel Başkanından Çifte Vatandaşlık Sözü

Abone Ol

Hannover'e Gelen Sosyal Demokrat Parti (spd) Lideri Sigmar Gabriel, İslam Şurasının Toplantısına Katıldı. Hedeflerinin Çifte Vatandaşlık Yasasını Çıkarmak Olduğunu Belirten Gabriel, Türk Gençlerinin Siyasete Fazla İlgi Göstermemesinden Yakındı.

Hannover'e gelen Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri Sigmar Gabriel, İslam Şurasının toplantısına katıldı. Hedeflerinin çifte vatandaşlık yasasını çıkarmak olduğunu belirten Gabriel, Türk gençlerinin siyasete fazla ilgi göstermemesinden yakındı.

SOSYAL Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel Hannover'de imamlarla bir araya geldi.

Hannover İslam Şurası'nın Nur Cemaati Camisinde düzenlediği toplantıya katılan Gabriel, din adamları ile dernek başkanlarının sorularını yanıtladı.

Toplantıya Hannover şura Başkanı Avni Altıner ile Hannover Büyükşehir Belediyesi SPD Meclis Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi Alptekin Kırcı'da katıldı.

Aşağı Saksonya'da Müslüman dernekleri arasında fikir ayrılığı olduğunu ancak bunun son yıllarda ortadan kalkmaya başladığını anlatan Gabriel, ?Biz bu ülkede herkesin dinini özgürce yaşamasını istiyoruz. Camilere karşı gösteri yapanları bizlerde kınadık ve kınayacağız. Müslümanların yavaş yavaş birleşmeye ve en azından birçok fikirde birlikte hareket etmeye başladılar. Şuranın çalışması olumlu ve başarılı? dedi.

ÇİFTE VATANDAŞLIK

SPD olarak hedeflerinin çifte vatandaşlık yasasını çıkarmak olduğunu, bu yönde çalışmalar yaptıklarını belirten Sigmar Gabriel, ?Çifte vatandaşlık yasasının tekrar yürürlüğe girmesi için meclise taşıdık. Hedefimiz ve yoğunluğumuz çifte vatandaşlık için. Özellikle Türk toplumundan bu yönde çok istek var. Bunu halletmeye çalışacağız? diye bilgi verdi.

ÖZKAN'I KUTLADI

Türk kökenli politikacı Aygül Özkan'ı kabineye alarak örnek bir çalışma yapan Christian Wulff'u da kutlayan SPD lideri, ?Wulff iyi bir iş yaptı. Kendisi bu işlerde başarılı. Sayın Özkan'ı da kutluyorum. Başarılı olmasını temenni ediyorum. SPD'de Türk kökenli bakan olmalı? dedi.

GENÇLER POLİTİKAYA SICAK BAKMALI

Türk gençlerinin politikadan uzak durduğunu ve bunun aşılması gerektiğini belirten Gabriel, ?Türk gençleri partilere üye olup yönetimlerde yer almalı. Bu gençler ileri de milletvekili ve bakan olmalı. Çünkü kendi sorunlarını en iyi kendileri bilir. Gençlere tavsiyem siyasetten uzak kalmayın? mesajı verdi.

GABİEL'İN ÇAY KEYFİ

Türkiyeyi sevdiği, Türk kültür ve adetlerini çok iyi olmasa da bildiği anlatan Sigmar Gabriel toplantı başında, ?Çayınız var mı? Bir çay alabilir miyim? diyerek görevlilerden çay istedi. Türkçe olarak çay istemesi toplantıya katılanlar tarafından alkışlandı. Gabriel, ?Çaysız toplantı olmaz? diyerek afiyetle hem çayını içti hem de konuşmasını yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title